14.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Θέλετε την δυνατότητα λήψεων 2Κ βίντεο στο iPhone 5s σας; Αυτή είναι η εφαρμογή σας

    To iPhone 5S ήρθε για ακόμη μια φορά με μια πολύ καλή κάμερα με βελτιωμένο Dual Led φλας  και  καλύτερο λογισμικό παρόλο που δεν άλλαξαν τα MP της σε σχέση με το iPhone 5.

    Αν και ο ανταγωνισμός έδωσε την δυνατότητα στους χρήστες στο να κάνουν λήψεις 2K βίντεο η Apple άφησε αυτό το χαρακτηριστικό εκτός. Η συγκεκριμένη εφαρμογή όμως, Ultrakam, φέρνει στο προσκήνιο αυτή την δυνατότητα με ένα αποτελεσματικό τρόπο.

    Αν αναρωτιέστε πως μια εφαρμογή μπορεί να αλλάξει την ανάλυση της κάμερας σας η απάντηση είναι απλή. Δεν το κάνει. Αυτό που κάνει είναι μέσω software να χρησιμοποιήσει στο έπακρο τις hardware δυνατότητες του iPhone. Η Apple μπορεί να λέει λοιπόν πως το iPhone 5S έχει μια 1080p HD videocamera, αλλά αυτό δεν είναι ακριβώς σωστό. Το hardware της κάμερας μπορεί να φτάσει την ανάλυση μέχρι και τα 3264×2448, απλά το software που υπάρχει από την Apple δεν μπορεί να επεξεργαστεί τόσο πολλά pixels ανά frame rate.

    Με την προ εγκατεστημένη εφαρμογή της κάμερας της Apple λοιπόν έχουμε δυνατότητα HD βίντεο στα 120fps. Η Ultrakam ακολουθεί έναν αντίθετο δρόμο μειώνοντας τα frame rate στα 30fps και με την βοήθεια ενός codec να κάνει λήψη βίντεο 2K με ανάλυση 2240×1672.

    Βέβαια όπως συμβαίνει και σε όλα τα smartphones της αγοράς με δυνατότητα λήψης 2K μην περιμένετε να γυρίσετε ολόκληρη ταινία σε μια τέτοια ανάλυση. Το 2K βίντεο καταναλώνει 3GB αποθηκευτικού χώρου το λεπτό!!

    Πάρα αυτά η εφαρμογή είναι ιδανική για μικρά βίντεο υψηλής ανάλυσης. Θα την βρείτε διαθέσιμη στο App Store εδώ προς 5,99 €.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles