23.4 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Η Xiaomi ξεδιάντροπα αντιγράφει το δυναμικό wallpaper του macOS Mojave

    H Xiaomi αντικειμενικά οφείλει πολλά στην Apple μιας και η αρχική της στρατηγική ήταν να φέρει κλώνους των Apple συσκευών στην Κινεζική αγορά σε πιο φυσικά δελεαστικές τιμές. Η εταιρεία τους τελευταίους μήνες φάνηκε να βρίσκει την ταυτότητα της αλλά δυστυχώς με την έλευση του Mi 9 επιστρέφει στα παλαιά της κόλπα…..

    Το The Verge ανακάλυψε μια teaser image της νέας συσκευής που παρουσιάζεται επίσημα αυτή την Κυριακή.

    “Τα δυναμικά wallpaper της Apple που είδαμε με την έλευση του macOS Mojave παρουσιάζουν ένα τοπίο στην έρημο το οποίο αλλάζει με την πάροδο της ημέρας και από φωτεινό γίνεται πιο σκοτεινό. Είναι ένα χαρακτηριστικό που αν και δεν είναι ιδιαίτερο είχε την υπογραφή της Apple και άρεσε στην πλειοψηφία των χρηστών. Η Xiaomi φαίνεται πως ξεδιάντροπα το αντιγράφει αυτό όπως μπορούμε να δούμε από το wallpaper του επερχόμενου Mi 9. Η αντιγραφή είναι τόσο μεγάλη που η Xiaomi μάλιστα δεν προσπάθησε καν να αλλάξει την ίδια την εικόνα. Πραγματικά αυτό είναι κάτι το λιγότερο ντροπιαστικό….”

    Η Xiaomi στο παρελθόν αντέγραψε σχεδόν κάθε προϊόν της Apple και προχώρησε και στην αντιγραφή ακόμη και του ίδιου του marketing. Δεν είναι τυχαίο που οι ονομασίες των πρώτων συσκευών της ήταν Mi Phone και Mi Pad.

    To Mi Pad είναι μια τεράστια αντιγραφή του σχεδιασμού αλλά και του hardware του iPad Mini. Κυριολεκτικά ήταν σαν να έχει κάποιος ένα iPad Mini μόνο που αντί για iOS είχε εγκατεστημένο το Android. Πέρυσι το Mi 8 smartphone “δανείστηκε” πολλά από την σχεδιαστική υπογραφή του iPhone X ενώ τα φετινά AirDots ασύρματα ακουστικά της Xiaomi είναι σαφώς μια αντιγραφή των AirPods της Apple.

    Σε ότι αφορά το marketing η Xiaomi έχει κλέψει τον σχεδιασμό του site της Apple, έχει τον ίδιο σχεδιασμό στα slides των παρουσιάσεων της και ακόμη και ο CEO της όποτε ανεβαίνει στο βήμα φοράει μπλε jeans καθώς και μια μαύρη ζιβάγκο μπλούζα χρησιμοποιώντας συχνά την έκφραση “One More Thing”….

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles