13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Samsung κρίθηκε και πάλι ένοχη για την καταπάτηση πατεντών της Apple

    Apple-vs-Samsung-image-002

    Η απόφαση του δικαστήριου βγήκε σήμερα και έτσι ύστερα από πολλές εβδομάδες διαμάχης μεταξύ Apple και Samsung στην California η Samsung για ακόμη μια φορά κρίθηκε ένοχη.

    Συνολικά είχαμε 50 ώρες καταθέσεων ενώ οι ένορκοι συζητούσαν για 3 μέρες σχετικά με την απόφαση η οποία τελικά ήταν πως η Samsung καταπάτησε τρεις πατέντες της Apple ενώ στην αντίπερα όχθη η Apple κρίθηκε ένοχη για μόνο μια.

    Για να σας υπενθυμίσουμε αυτή την δικαστική διαμάχη να σας πούμε πως τον Φεβρουάριο του 2012 η Apple κατέθεσε μήνυση υποστηρίζοντας πως η Samsung καταπάτησε 5 πατέντες της στις συσκευές Galaxy Note, Galaxy Note II, Galaxy SII, Galaxy S II Epic 4G Touch, Galaxy S II Skyrocket, Galaxy S III, Galaxy Tab II 10.1, και άλλες. Από την πλευρά της η Samsung απάντησε με μήνυση πως δικές της πατέντες είχαν αντιγραφεί από την Apple στις συσκευές  iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPod touch (5th generation), iPod touch (4th generation), και MacBook Pro.

    Τελικά η απόφαση του δικαστηρίου είχε ως εξής:

    Οι ένορκοι αποφάσισαν πως η Samsung θα πρέπει να πληρώσει στην Apple  $119,625,000 για ζημιές ένα ποσό αρκετά μικρότερο από τα $2.2 δις που ζητούσε η Apple.

    Από την άλλη πλευρά το δικαστήριο έκρινε ένοχη την Apple για τον τρόπο με τον οποίο το FaceTime διαχειρίζεται το βίντεο streaming και έτσι η Apple θα πρέπει να πληρώσει $158,400 στην Samsung.

    To ποσό το οποίο πρέπει να καταβάλει η Apple φυσικά είναι ψυχούλα για τα δεδομένα της εταιρείας.

    Όπως μπορούμε να καταλάβουμε λοιπόν τα αποτελέσματα άφησαν ανάμεικτα συναισθήματα μιας και η Apple δεν πήρε τουλάχιστον χρηματικά αυτό που ήθελε και έτσι η σημερινή απόφαση έχει περισσότερη ηθική και συμβολική αξία.

    Από την πλευρά της η Samsung αν και έχασε για ακόμη μια φορά κατά κράτος θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη μιας και το πόσο που καλείται να καταλάβει είναι πολύ μικρό μπροστά στο πρόστιμο που καλέστηκε να πλήρωση στην πρώτη δίκη των 2 εταιρειών.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles