23.6 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η OLED οθόνη των iPhone Xs και Xs Max φταίει για τη μειωμένη αυτονομία τους

    Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την αυτονονομία των iPhone, με το μεγαλύτερο, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά, να είναι οι OLED οθόνες που υπάρχουν στα iPhone Xs και Xs Max.

    Σύμφωνα με τη Washington Post και αντίθετα με την πεποίθηση πως όλα τα τεχνολογικά προϊόντα βελτιώνονται γενιά με γενιά, η μπαταρία στα flagship smartphone όπως τα νέα iPhone Xs και Xs Max χειροτερεύει παρά το λιγότερο ενεργοβόρο επεξεργαστή και την αύξηση στη χωρητικότητα των μπαταριών, τουλάχιστον για το iPhone Xs Max μιας και το Xs διαθέτει μπαταρία μικρότερης χωρητικότητας από αυτήν του iPhone X.

    Οι δοκιμές που έγιναν σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο iPhone Xs Max, έδειξαν πως πέτυχε χειρότερα αποτελέσματα από τη μπαταρία του iPhone X το οποίο βρίσκεται ήδη ένα χρόνο στην αγορά. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι πως μπορεί η αυτονομία μιας συσκευής να επηρεάζεται από τις ενεργοβόρες εφαρμογές και το απαιτητικό hardware, αλλά οι δοκιμές που έγιναν δείχνουν ότι το πρόβλημα στα iPhone Xs και Xs Max είναι η OLED οθόνη η οποία απαιτεί περισσότερη ενέργεια σε σύγκριση με μια LCD

    Ο CEO της εταιρείας Qnovo, η οποία ασχολείται με τη βελτιστοποίηση μπαταριών, δήλωσε πως οι μπαταρίες βελτιώνονται με αργό ρυθμό που φτάνει το 5% κάθε χρόνο αλλά η κατανάλωση ενέργειας από τα smartphone αυξάνεται με ρυθμό παραπάνω από το 5%. Επιπλέον, πρέπει να αναφέρουμε πως το iPhone XR που διαθέτει LCD οθόνη αλλά και μικρότερη ανάλυση από τα άλλα δύο, έχει καλύτερη αυτονομία σύμφωνα με τις δοκιμές που έγιναν από την σελίδα AppleInsider.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles