19.3 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Cosmote έκανε διαθέσιμη την eSIM στην Ελλάδα

    H Cosmote πρώτη έκανε διαθέσιμη την eSIM στην Ελλάδα. Η κάρτα eSIM είναι μια ψηφιακή κάρτα SIM που σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ένα πρόγραμμα κινητού δικτύου από τον πάροχό σας χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια παραδοσιακή κάρτα SIM

    Όπως γνωρίζουμε, τα νέα iPhone Xs και iPhone Xs Max είναι συμβατά με τη συγκεκριμένη τεχνολογία – παρέχοντας τη δυνατότητα για χρήση διπλής κάρτας SIM για πρώτη φορά σε μοντέλο iPhone, έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια κυκλοφορίας της συσκευής.

    Δυστυχώς όμως, για την ώρα τα νέα μοντέλα iPhone Xs/Max δεν υποστηρίζονται (όπως και το Apple Watch 4) από την υπηρεσία της Cosmote. Σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας, τα 2 μοντέλα iPhone  θα λάβουν σχετική υποστήριξη μέσα στο 2019.

    Ποιές συσκευές υποστηρίζει αυτή τη στιγμή η eSIM της Cosmote;

    To Samsung Galaxy Watch 4G και την 4G έκδοση των iPad Pro 11″ και 12.9″ που ανακοινώθηκαν φέτος, στα τέλη Οκτωβρίου.

    Πώς να ενεργοποιήσετε την eSIM

    Σε κάθε αγορά συσκευής με τεχνολογία eSIM, θα λαμβάνετε και την επιστολή με τον QR κωδικό ενεργοποίησης του eSIM profile σας.

    1. Συνδέστε σε οποιοδήποτε διαθέσιμο δίκτυο Wi-Fi το eSIM κινητό τηλέφωνο, tablet, smart watch στο οποίο θέλετε να εγκατασταθεί το eSIM profile σας.
    2. Σαρώστε τον QR κωδικό ενεργοποίησης και το eSIM profile σας θα εγκατασταθεί αυτόματα στη συσκευή σας – παράλληλα θα εγγραφείτε στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Cosmote.

    Υπάρχει χρέωση για το eSIM;

    Για τους πρώτους 3 μήνες από την έναρξη της υπηρεσίας και μέχρι τις 31/03/2019, τα eSIM προϊόντα θα είναι ΔΩΡΕΑΝ, ανεξάρτητα από τον λόγο που διατίθενται π.χ. νέα ενεργοποίηση, αντικατάσταση κ.λπ. Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία το προϊόν eSIM θα ακολουθήσει παρόμοια εμπορική πολιτική με την Triple SIM.

    Πώς λειτουργεί το eSIM και τι είναι το eSIM προφίλ;

    Με το eSIM, διαχωρίζονται τα δεδομένα του χρήστη από την κάρτα και, στη συνέχεια, αποθηκεύονται στο λεγόμενο eSIM προφίλ. Το eSIM προφίλ, το οποίο περιέχει τα δεδομένα σύνδεσης του πελάτη, φορτώνεται στην eSIM συμβατή συσκευή. Τότε ενεργοποιείται η σύνδεση του πελάτη στο δίκτυο. Τόσο απλά!

    Α, και μην ξεχάσεις πως:
    1ον για να ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία μεταβίβασης, η συσκευή σου πρέπει να είναι συνδεδεμένη στο Internet και
    2ον τα δεδομένα που θα καταναλώσεις μέχρι την ενεργοποίηση του eSIM προφίλ είναι δωρεάν.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles