23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple καλωσορίζει νέα μέλη της οικογένειας HomeKit

    H λίστα με τις συσκευές που είναι συμβατές με το HomeKit αρχίζει σιγά σιγά να είναι εντυπωσιακή. Το framewrok της Apple για το έξυπνο σπίτι δεν πήρε γρήγορα μπροστά αν και μας το είχε παρουσιάσει στο περσινό WWDC, αλλά όπως φαίνεται τα πράγματα έχουν αρχίσει να εξελίσσονται. Η λίστα με τις συμβατές συσκευές αυξάνει συνεχώς σύμφωνα με ενημέρωση της Apple στο site της.

    Ας γνωρίσουμε λοιπόν τρεις από τις νέες προσθήκες:

    ConnectSense Smart Outlet

    ConnectSense-Smart-Outlet-780x412

     

    Αν και υπάρχουν ήδη αρκετές “έξυπνες” πρίζες συμβατές με το HomeKit, το νέο ConnectSense Smart Oulet κλέβει τις εντυπώσεις. Με τιμή στα 80$ προσφέρει κάποια ωραία χαρακτηριστικά αντί απλά να ανοιγοκλέινει τις συσκευές σας. Έτσι μπορεί και μετράει την ηλεκτρική κατανάλωση των συσκευών που θα συνδέσετε πάνω του και επιπλέον διαθέτει USB port ώστε να φορτίζετε και την αγαπημένη σας συσκευή ταυτόχρονα. Καλό ε;

    iDevices Switch Connected Plug

    iDevices-SmartPlug-780x572

     

    Με τιμή κοντά στα 60$ το iDevices Switch μπορεί να μην είναι τόσο fancy όσο το προηγούμενο αλλά έχει κι αυτό τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα. Μπορείτε να προρυθμίσετε “σενάρια” για να ελέγχετε τις συσκευές σας καθώς και να χωρίσετε το σπίτι σε “ζώνες” που λειτουργούν αυτόνομα. Τέλος έχει μια μωβ led μπάρα η οποία παίζει το ρόλο της λάμπας νυκτός .

    Schlage Sense Smart Deadbolt

    Schlage-Sense-Smart-Deadbolt-780x390

     

    Πέρα από τις έξυπνες πρίζες, θεωρούμε ότι πιο εντυπωσιακές είναι οι έξυπνες κλειδαριές. Με τιμή στα 229$ το Schlage Sense ήρθε για αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κλειδώνουμε το σπίτι μας.

    Η ιδέα πίσω από αυτό είναι να μπορείτε εύκολα να ελέγχετε ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπει στο σπίτι σας δημιουργώντας  ψηφιακά κλειδιά κατά το δοκούν. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ημερομηνία λήξης τους! Το προϊόν διαθέτει δικό του συναγερμό και επιπλέον έρχεται σε 2 σχήματα για να ταιριάξει στην υπάρχουσα υποδομή σας.

    Αυτές οι συσκευές δουλεύουν μέσω bluetooth και wifi αλλά για να τις χειρίζεστε εκτός σπιτιού χρειάζεται να υπάρχει ένα Apple TV ως κεντρικό hub. Ίσως γι’ αυτό το λόγο η Apple να ήταν τόσο χαμηλών τόνων όσον αφορά το HomeKit. Τώρα με τν έλευση του νέου ATV 4 ο δρόμος έχει ανοίξει για ένα πολύ πιο έξυπνο σπίτι.

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles