19.2 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple θα εξαγοράσει την Renesas Electronics για να βελτιώσει την μπαταρία του iPhone;

    iPhone-5s-battery-life

    Το Ιαπωνικό site Nikkei αναφέρει σήμερα πως η Apple είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον κατασκευαστή chips Renesas Electronics με σκοπό την εξαγορά του και την εκχώρηση στην εταιρεία των SP Drivers της Renesa.

    Μια τέτοια εξαγορά θα είναι πολύ σημαντική για την Apple μια και θα μπορέσει να εντάξει στον τεχνολογικό της τομέα γνώση και chips που θα βελτιώσουν στα μέγιστα την καθαρότητα των εικόνων αλλά ίσως το σημαντικότερο από όλα θα δώσουν μεγαλύτερη αυτονομία στα μελλοντικά iPhones.

    H Renesas Electronics είναι στην λίστα με τους επίσημους συνεργάτες της Apple και παρόχους εξαρτημάτων. Η Apple έχει την τάση να κάνει τέτοιες εξαγορές συνεργατών αφενός γιατί έχει τα χρήματα και αφετέρου γιατί ενδιαφέρεται να ενδυναμώσει το τεχνολογικό της κομμάτι.

    Αpple has its eye on Renesas SP Drivers, a Renesas joint venture with Sharp and Taiwan’s Powerchip. Apple is said to be seeking Renesas’ entire 55 percent stake for an estimated 50 billion yen ($479 million).

    The Tokyo company appears to have logged a profit of six billion yen on sales of some 60 billion yen in the fiscal year ended Monday.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Apple θα ολοκληρώσει την εξαγορά μέχρι το καλοκαίρι.

    Τον Φεβρουάριο είχε διαρρεύσει η φήμη πως η Renesa θα αποσυρόταν από την κατασκευή LCD chips πουλώντας την επιχείρηση και την τεχνογνωσία των LCD drivers σε έναν μεγάλο αγοραστή.

    Και επειδή 1+1 μας κάνουν 2 εύκολα καταλαβαίνουμε πως η παραπάνω φήμη μάλλον ήταν αληθινή και ο αγοραστής αυτός πλέον ακούει στο όνομα Apple. Να τονίσουμε πως η Sony προσπάθησε να εξαγοράσει πέρυσι την εταιρεία αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν επιτυχία.

    Μακάρι λοιπόν όλα να επαληθευτούν σύντομα και έτσι σύντομα να έχουμε ένα iPhone που θα λύσει μια και καλή τον πονοκέφαλο της αυτονομίας του.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles