20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple επενδύει στην τεχνολογία AR μέσω του νέου Senior Director για Augmented Reality προϊόντα

    Την ίδια στιγμή που η Google εξελίσσει την χρήση AR για να ενισχύσει το Google Maps, η Apple έχει επίσης σημαντικά σχέδια για την τεχνολογία που θα μπορούσε να επηρεάσει την ανάπτυξη των μελλοντικών iPhones και iPads.

    Το Bloomberg αναφέρει σε άρθρο του, ότι ένας αξιωματούχος της Apple, πρώην υπεύθυνος στο τμήμα iPhone marketing για τους παρόχους τηλεφωνίας, ο Frank Casanova, προάχθηκε σε Senior Director στο κομμάτι του παγκόσμιου μάρκετινγκ προϊόντων της Apple για το Augmented Reality, δίνοντας το στίγμα για το πόσο πολύ θα επενδύσει η εταιρία στα επόμενα χρόνια στην ανάπτυξη της AR τεχνολογίας.

    Σε έναν κόσμο όπου τα κέρδη από iPhones και iPads μπορεί να έχουν ήδη φτάσει στο pick τους, αυξάνοντας την Αξία και την Χρησιμότητα του Augmented Reality, θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αναβαθμίσουν τα τηλέφωνά τους νωρίτερα από ό,τι σκόπευαν, εάν δεν οδηγηθούν στη λύση του να αγοράσουν εξαρχής top class προϊόντα τεχνολογίας AR, όπως είναι τα Augmented Reality Headsets. Τα τελευταία δύο χρόνια η Apple έχει αναδείξει το όραμά της για το AR ως κάτι που που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι ώστε να χειρίζονται τα εικονικά αντικείμενα τόσο εύκολα όσο και τα πραγματικά, μέσω εμπειριών που βασίζονται στο ARKit.

    Ενώ η LG υπόσχεται μια πανίσχυρη 3D laser μπροστινή κάμερα για το επόμενο κινητό της τηλέφωνο, που θα μπορούσε να ενισχύσει το AR, η τελευταία φήμη που προέρχεται από το Bloomberg, αναφέρει ότι μια παρόμοια προσέγγιση τεχνολογίας λέιζερ θα μπορούσε να έρθει για τις πίσω κάμερες των iPhone μέχρι το 2020.

    Τοποθετώντας η Apple έναν άνθρωπο όπως ο Frank Casanova στη θέση που αναφέραμε προηγουμένως αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το πόσο σημαντική θεωρούν την εξέλιξη της παραπάνω τεχνολογίας. Εφαρμογές όπως το Pokémon Go ή τα απλά φίλτρα προσώπου φαίνεται να αποτελούν μόνο την αρχή και η Apple, όπως και άλλες εταιρίες, φαίνεται να προετοιμάζονται ήδη για το επόμενο βήμα.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles