22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple δοκιμάζει πρωτότυπα Mac με Face ID και οθόνες αφής

    Η Apple δοκιμάζει και κάνει τεστ με μια σειρά από πρωτότυπα Mac που έχουν ενσωματωμένο το Face ID καθώς και οθόνες αφής. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ένα τέτοιο μοντέλο Mac θα λανσαριστεί σύντομα.

    Σύμφωνα με σημερινή αναφορά η Apple κάνει τέτοια τεστ εσωτερικά σε πρωτότυπες καθαρά συσκευές.

    Η είδηση αυτή μας έρχεται από το σημερινό δημοσίευμα του MySmartPrice που εστίαζε βέβαια κυρίως στα 2ης γενιάς AirPods και στο AirPower mat που έρχονται βάση των πηγών τους την Άνοιξη.

    “Πέρα από τα νέα AirPods 2, η Apple αυτή την στιγμή δοκιμάζει και κάποια Macs με ενσωματωμένο το Face ID αλλά και με οθόνη αφής. Παρά αυτά δεν θα πρέπει να περιμένουμε ένα νέο Mac με Face ID να λανσαριστεί κάποια στιγμή σύντομα. Αυτά τα Mac είναι καθαρά πρωτότυπες συσκευές και είναι μόνο για εσωτερική χρήση στα εργαστήρια της Apple.”

    Το να δουλεύει η Apple στην έλευση του Face ID στα Mac έχει μια γερή βάση μιας και η βιομετρική αυτή μέθοδος ασφάλειας είναι κατά πολύ πιο ασφαλής από το Touch ID. Στα MacBook δε η έλευση του Face ID θα ήταν πιο χρηστική ακόμη και από την αντίστοιχη που έχουμε στα iPhones σήμερα μιας και ουσιαστικά ο χρήστης με το που άνοιγε το nοtebook αυτό θα ξεκλείδωνε.

    Σε ότι αφορά ένα Mac με οθόνη αφής αυτό είναι κάτι πιο δύσκολο να δούμε από την Apple.

    O Steve Jobs πίσω το 2010 είχε αναφέρει πως οι οθόνες αφής στα notebooks είναι άθλιες εργονομικά. Όπως είχε αναφέρει λοιπόν ο ίδιος:

    “Έχουμε κάνει πάρα πολλά τεστ σε αυτό και τελικά καταλήγουμε πάντα στο συμπέρασμα πως δεν λειτουργεί. Οι οθόνες αφής δεν θέλουν να είναι κάθετες. Μπορεί μια τέτοια οθόνη να σου δώσει ένα πολύ καλό demo και να εντυπωσιάσει αλλά μετά από λίγο θα ξεκινήσεις με την χρήση να κουράζεσαι και μετά από πολύ ώρα χρήσης ουσιαστικά το χέρι σου θα θέλει να πέσει. Δεν λειτουργεί και είναι άθλιο εργονομικά.”

    Φυσικά τα χρόνια από τότε έχουν περάσει και σήμερα πολλοί χρήστες PC χρησιμοποιούν με ευχαρίστηση τέτοιες οθόνες στα PC τους χωρίς κανένα απολύτως θέμα.

    Η Apple από πλευρά της έχει πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε αυτό τον χώρο, σίγουρα συνεχίζει να κάνει πειράματα και να έχει τέτοιες πρωτότυπες συσκευές, και αν αναλογιστούμε πως στο μέλλον έρχονται και ARM based MacBook τότε ίσως ένα notebook με οθόνη αφής και Face ID από την Apple να μην αποτελεί ένα όνειρο απατηλό.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles