22.6 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Η Apple αναφέρει ότι η Qualcomm αρνήθηκε την πώληση modems για τα iPhone XS και XR

    Καθώς η δικαστική διαμάχη μεταξύ Apple και Qualcomm συνεχίζεται, σήμερα μάθαμε περισσότερες πληροφορίες για τις ασυμφωνίες μεταξύ των δύο εταιρειών. Όπως αναφέρει το CNET, ο Apple COO Jeff Williams ανέφερε στην δικαστική αίθουσα πως η Apple ήθελε να τοποθετήσει τα 4G chips της Qualcomm στα iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR αλλά η Qualcomm αρνήθηκε να τα πουλήσει.

    Η δικαστική αυτή διαμάχη των δύο εταιρειών έχει ξεκινήσει πριν 2 χρόνια. Η Apple έκανε αγωγή στην Qualcomm ύψους $1 δις το 2017 για πρακτικές μη αξιοκρατικές και ανταγωνιστικές.

    Από την αρχή ο CEO της Apple Tim Cook είχε προβλέψει πως δεν θα ερχόταν ένα συμβιβασμός.

    “Δεν μου αρέσουν οι δικαστικές διαμάχες, αλλά αυτή την στιγμή δεν βλέπω κάποια άλλη διέξοδο από αυτή την κατάσταση” 

    Η σημερινή δήλωση της Apple πως ήθελε να χρησιμοποιήσει τα 4G chips της Qualcomm για τα 2018 iPhone και πως η Qualcomm αρνήθηκε να κάνει μια τέτοια πώληση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και η ίδια η εταιρεία είχε αναφέρει πίσω το 2017 πως ήλπιζε ότι αυτή η δικαστική διαμάχη με την Apple δεν θα είχε επιπτώσεις στην εταιρεία στον τομέα των πωλήσεων.

    “Η Qulacomm απαιτεί από αυτούς που θέλουν τα chips της να έχουν και να πληρώνουν αδειοδότηση για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας τους. Η εταιρεία πάρα αυτά δεν είχε πει όχι στην παροχή chips στο παρελθόν ακόμη και αν υπήρχε κάποια δικαστική διαμάχη για τα διπλώματα αυτά με μια εταιρεία και για την αδειοδότηση τους ή μη.”

    Στην περίπτωση της Apple λοιπόν η Qualcomm πρέπει να έκανε την εξαίρεση και για πρώτη φορά να αρνήθηκε να πουλήσει τα chips της εξαιτίας μίας δικαστικής διαμάχης για τις πατέντες αυτών.

    Ο Williams ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεση του:

    “Δεν μπορέσαμε να τους κάνουμε να μας υποστηρίξουν στα νέα σχέδια μας μετά την έναρξη της δικαστική διαμάχης. Αυτό αποτέλεσε έναν σημαντικό σκόπελο για εμάς”

    Η Apple χρησιμοποιεί Intel modems για τα 2018 iPhones της αλλά ο Williams ανέφερε στο δικαστήριο σήμερα πως η εταιρεία χρησιμοποιεί Qualcomm chips σε παλαιότερα iPhones.

    “Η Qualcomm συνεχίζει να παρέχει στην Apple modems για τα παλαιότερα iPhone συμπεριλαμβανομένων των iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Δεν δίνει όμως στην Apple νεότερης γενιάς chips από την στιγμή που η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε.”

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles