23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple ανανεώνει την κεντρική της σελίδα για να τιμήσει την ζωή και το έργο του Nelson Mandela

    155172-1280

    Η Apple χθες ανανέωσε την κεντρική της σελίδα όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα παραπάνω προς τιμή του Nelson Mandela ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Δεκεμβρίου του 2013 σε ηλικία 95 ετών.

    Ο Tim Cook πρόσφατα tweeted, “Ένας φανταστικός άνθρωπος. Πρωταθλητής της ελευθερίας και της ανθρωπιάς. Με την ζωή του έδωσε ένα παράδειγμα για ολόκληρη την ανθρωπότητα. RIP Nelson Mandela. Μας λείπεις ήδη”

    Χάθηκε λοιπόν ο τελευταίος statesman της εποχής μας, ο μοναδικός μεγάλος πολιτικός άνδρας. ‘Όραμα, τόλμη, σοφία και ήθος  τα χαρακτηριστικά του.

    Ανίχνευε, προέβλεπε αλλά και σχεδίαζε το μακρινό μέλλον. Πριν 24 ακριβώς χρόνια , όταν διεύθυνα το Κέντρο εναντίον του Απαρτχάιντ του ΟΗΕ μου έστειλε από την φυλακή μήνυμα μέσω του Γιώργου Μπίζου με αίτημα την υιοθέτηση από την Γενική Συνέλευση κείμενου διακήρυξης που είχε συντάξει  που θα αποτελούσε το σενάριο διαπραγματεύσεων με το τότε καθεστώς και οι βάσεις του μελλοντικού συντάγματος της χώρας. Ύστερα από επίπονες προσπάθειες κατορθώσαμε να γίνει δεκτή, για πρώτη φορά με ομοφωνία, στις 14 Δεκεμβρίου 1989 στην Νέα Υόρκη  η Διακήρυξη για τις Καταστρεπτικές Συνέπειες του Απαρτχάιντ στην Νοτιότερη Αφρική. Πράγματι τόσο οι διαδικασίες των διαπραγματεύσεων όσο και οι θεμελιώδεις αρχές του νέου δημοκρατικού συντάγματος  βασίστηκαν στην Διακήρυξη.

    Ο Μαντέλα με επιμονή, δεξιοτεχνία, σταθερότητα και μεγαλοψυχία πλοήγησε τη χώρα μέσα από επίπονες διαπραγματεύσεις και οικοδόμησε το θαύμα της Νοτίου Αφρικής όπου λευκοί και μαύροι,οι δυνάστες της μειονότητας και η καταπιεσμένη πλειοψηφία, απέφυγαν  το αιματοκύλισμα και συνεργάζονται ειρηνικά. Υπήρξε και μέγας τεχνίτης της επικοινωνίας  και της πειθούς.

     Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles