14.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple ήταν “ταπεινή” για τις πραγματικές δυνατότητες των 2015 MacBook Airs στα γραφικά

    MacbookAir-640x339

    Όταν η Apple ανακοίνωσε την αναβάθμιση 2015 σειρά των νέων MacBook Air πριν μερικές εβδομάδες υπήρχαν κάποιες απογοητεύσεις.

    Η μεγαλύτερη ίσως ήταν πως τα νέα μοντέλα δεν ήρθαν με μια Retina οθόνη κάτι το οποίο περίμεναν πολλοί χρήστες.

    Σύμφωνα με την ίδια την Apple η Intel HD 6000 κάρτα γραφικών δεν υποστηρίζει Retina αναλύσεις και σε ένα εξωτερικό μόνιτορ δίνει μέχρι και 2560 x 1600 ελάχιστα δηλαδή pixels πριν μπορέσει να δώσει μια 4K ανάλυση, δηλαδή Retina.

    Όπως όμως όλα δείχνουν η Apple αυτή την φορά και για τον τομέα γραφικών ήταν “ταπεινή”. Το Ars Technica ανακάλυψε πως τα 2015 μοντέλα των MacBook Air μπορούν να υποστηρίξουν αναλύσεις μέχρι και 4Κ στα 60Hz παρά τα όσα αναφέρει η Apple.

    Πιο συγκεκριμένα διαβάζουμε:

    “Παρά τα ότι αναγράφει η Apple στα specs του μηχανήματος συνδέοντας το 2015 Air με μια P2415Q δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Το Mac αναγνώρισε την οθόνη καθώς και το γεγονός πως ήταν ανάλυσης 4K και δούλεψε άμεσα. Έτσι λοιπόν ουσιαστικά είχαμε μια ανάλυση παρόμοια με 1080p αλλά με πιο καθαρές εικόνες και γραμματοσειρές.”

    Στο παραπάνω βέβαια πείραμα οι αποδόσεις του Air γενικότερα ως μηχάνημα έπεσαν προκειμένου να σηκώσει μια τέτοια ανάλυση και έτσι ίσως αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η Apple επίσημα δηλώνει πως τα νέα Air δεν μπορούν να υποστηρίξουν 4Κ βίντεο.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles