22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple έχει ξεκινήσει έρευνες για ψεύτικες βαθμολογίες εφαρμογών στο App Store

    App-Store-on-iPhone

    Τα τελευταία στατιστικά του App Store της Apple ανέφεραν πως υπάρχουν διαθέσιμες 1.1 εκατομμύριο εφαρμογές με τον αριθμό να αυξάνει μέρα με την μέρα κάτι που κάνει αυτόματα την ανακάλυψη νέων αλλά και την αναγνωρισιμότητα ακόμη και μεγάλων developer δύσκολη από τους χρήστες. Η Apple έχει ένα αλγόριθμο από την άλλη που κάνει εφαρμογές με καλύτερες βαθμολογίες χρηστών να είναι πιο εύκολο να της βρει κάποιος.

    Το παραπάνω γεγονός έχει κάνει οδηγήσει λοιπόν πολλούς προγραμματιστές στο να προσπαθούν με αθέμιτους τρόπους να εμφανίσουν την εφαρμογή τους πιο ψηλά στο App Store καταφεύγοντας σε μια σειρά ψεύτικων βαθμολογιών και σχολίων.

    Σύμφωνα όμως με σημερινό δημοσίευμα του TechCrunch, η Apple γνωρίζει αυτή την τροποποίηση και το κόλπο και έχει ξεκινήσει έρευνες αλλά και κινήσεις για να εξαλείψει τις ψεύτικες βαθμολογίες για τίτλους στο App Store.

    Better-Font-Free-App-Store-Manipulation1

    H αναφορά κάνει λόγο πως η Apple θα αφαιρεί αυτόματα τις βαθμολογίες αυτές όταν έχει αρκετές αποδείξεις πως μια εφαρμογή με αθέμιτο τρόπο προσπάθησε να αλλάξει την θέση της στο App Store. Για παράδειγμα στην φωτογραφία παραπάνω μπορείτε να δείτε μια τέτοια περίπτωση με 20.0000 βαθμολογήσεις μέσα σε ένα μόλις βράδυ.

    Fake-App-Store-Reviews

    Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τρόπος για ένα προγραμματιστή να αφαιρέσει τις βαθμολογίες εκτός αν αφαιρέσει ολόκληρη την εφαρμογή και την εκδώσει εκ νέου στο App Store.

    Οι μηχανισμοί που έχει κινητοποιήσει η Apple παραμένουν άγνωστοι και το σίγουρο είναι πως φαινόμενα σαν τα παραπάνω υπάρχουν χιλιάδες μέσα στο App Store. Το θετικό είναι πως επίσημα η Apple έχει αναγνωρίσει αυτό το πρόβλημα και κινητέ πλέον πως μια σωστή κατεύθυνση.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles