18.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Η Apple έκανε διαθέσιμη την iOS 8.1 – Ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά της

    iOS81-640x363

    Η έκδοση  iOS 8.1 είναι πλέον διαθέσιμη στο κοινό μαζί με την νέα υπηρεσία mobile πληρωμών Apple Pay. H συγκεκριμένη αναβάθμιση είναι ιδιαίτερα σημαντική μιας και έχει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την αρμονία μεταξύ του iPhone και του Mac σας.

    Ας δούμε πιο αναλυτικά τα νέα αυτά χαρακτηριστικά:

    Apple Pay

    ipad-applepay-640x329

    H μεγαλύτερη προσθήκη στην iOS 8.1, που όμως δεν θα μας συγκινήσει πολύ εδώ στην Ελλάδα, είναι το Apple Pay – η νέα υπηρεσία mobile πληρωμών της εταιρείας. Οι χρήστες iPhone 6 και 6 Plus μπορούν πλέον να σκανάρουν τις κάρτες τους στο Passbook και να χρησιμοποιήσουν το Touch ID σε NFC ταμεία για τις διάφορες αγορές τους. Το Apple Pay μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εφαρμογές για την αγορά κάποιου προϊόντος.

    Συγχρονισμός SMS παρόχων 

    SMScontinuityMessage-640x230

    Το iMessage πλέον έχει μεταμορφωθεί στην μια και μοναδική εφαρμογή μηνυμάτων στο Mac και στο iOS με την προσθήκη συγχρονισμού SMS από το δίκτυο του παρόχου σας. Όλα τα Mac πλέον που τρέχουν το Yosemite και έχουν γίνει paired με iPhones και iPads στην iOS 8.1 μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα πρακτικά από παντού.

    Για να το ενεργοποιήσετε – Settings >> Messages >> Text Message Forwarding

    Άμεσο Hotspot

    instanthotspot

    To Yosemite πλέον μπορεί αυτόματα να αναγνωρίζει όταν μια iOS 8.1 συσκευή είναι κόντα και να την τοποθετεί στην λίστα με τις διαθέσιμες ασύρματες συνδέσεις σας. Για να λειτουργήσει θα πρέπει να έχετε iPhone 5 ή νεότερο και Mac που να είναι συμβατό με το Bluetooth 4.0.

    iCloud Photo Library

    icloud-photo-640x360

    Η iOS 8.1 έκδοση φέρνει το  iCloud Photo Library και αντικαθιστά το Photo Stream. Το iCloud Photo Library αποθηκεύει όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας στο iCloud.com έτσι ώστε αυτές να είναι προσβάσιμες από όλες τις συσκευές σας.

    Επιστροφή του Camera Roll

    Η Apple είχε εξαφανίσει το Camera Roll στο iOS 8.0 ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Η νέα όμως έκδοση επιτρέπει στους χρήστες να επανεμφανίσουν το Camera Roll

    Πηγαίνετε στα  Settings >> Photo & Camera >> iCloud Photo Library, γυρίστε το στο off.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles