23.9 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Η Apple άλλαξε το “Free” κουμπί στο App Store σε “Get”

    App-Store-Get-button

    H Αpple άλλαξε σήμερα το κουμπί που αναγραφόταν ως “Free” για τις δωρεάν εφαρμογές της με αυτό του “Get” στο App Store. Το νέο κουμπί εμφανίζεται στο App Store στα iPhones, iPads, και iPod Touches καθώς και στην App Store ενότητα του iTunes για Windows και Mac.

    Ένα ενδεχόμενο για αυτή την αλλαγή ίσως είναι η πίεση που δέχεται η Apple για τις λεγόμενες freemium εφαρμογές. Εφαρμογές δηλαδή που κάποιος τις κατεβάζει δωρεάν αλλά αργότερα ζητάνε λεφτά μέσω του μηχανισμού in-app purchases.

    H πρώτη κίνηση της Apple μετά από πιέσεις από την κυβέρνηση και αρκετές δικαστικές αγωγές ήταν αρχικά να προσθέσει τις λέξεις in app purchases δίπλα από τις freemium εφαρμογές του App Store.

    H σημερινή κίνηση λοιπόν μάλλον θέλει να ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση αλλά προσωπικά πιστεύουμε πως την κάνει χειρότερη μιας και η διαφορά μιας κανονικής δωρεάν εφαρμογής και μιας freemium παραμένει θολή αρχικά στα μάτια του αγοραστή μιας και το “Get” απευθύνεται και στις δύο κατηγορίες.

    Η Apple από την πλευρά της πλέον προσφέρει τρόπους απενεργοποίησης των in app purchases σε μια συσκευή και απαιτεί από τον χρήστη να πληκτρολογήσει τον Apple ID κωδικό του μετά από 15 λεπτά αφότου έκανε μια τέτοια αγορά. Επίσης η εταιρεία έχει μια ενότητα στο App Store με την ονομασία  ‘Learn More About In-App Purchases’ που εξηγεί πως δουλεύει το σύστημα.

    Πάρα αυτά η αλλαγή της ονομασίας σήμερα δεν νομίζουμε πως θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην καλύτερη κατανόηση.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles