13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η πατέντα γυαλιών της Apple θα μεταφέρει την διασκέδαση σε άλλη διάσταση

    applegoogles-640x313

    Το Oculus Rift  κέρδισε πολύ γρήγορα τις καρδιές των απανταχού gamers με την φανταστική 3D τεχνολογία αλλά μάλλον σύντομα θα έχει ένα πολύ σοβαρό ανταγωνιστή μιας και η Apple σκέφτεται να εφαρμόσει κάτι το ίδιο πρωτοποριακό.

    Τα πνευματικά δικαιώματα μιας wearable τεχνολογίας γυαλιών 3D κατοχυρώθηκαν σήμερα στην Apple από το  U.S. Patent and Trademark Office. Η συσκευή υπόσχεται να επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν διάφορες μορφές media και να παίζουν παιχνίδια σε μια μεγαλύτερη οθόνη από ότι έχει η κινητή συσκευή τους. Τα γυαλιά της Apple είναι άκρως καινοτόμα και δεν αποτελούν μια απλή οθόνη που θα μπει μπροστά στα μάτια σας. Οι οθόνες θα μπορούν να βαθμονομηθούν αυτόματα για να κεντράρουν την κόρη του ματιού σας ενώ επίσης θα είναι παραμετροποιήσημες για κάθε χρήστη που μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα με την όραση του.

    Η πατέντα είχε κατατεθεί το 2008 αλλά η Apple συνέχισε να καταθέτει πατέντες στο συγκεκριμένο χώρο με την παλαιότερη να της έχει κατοχυρωθεί πίσω το 2006.

    Παρακάτω έχουμε τα όσα περιγράφει η Apple στην νέα αυτή πατέντα:

    A goggle system for providing a personal media viewing experience to a user is provided. The goggle system may include an outer cover, a mid-frame, optical components for generating the media display, and a lens on which the generated media displayed is provided to the user. The goggle system, or head mounted display may have any suitable appearance. For example, the goggle system may resemble ski or motorcycle goggles. To enhance the user’s comfort, the goggle system may include breathable components, including for example breathable foam that rests against the user’s face, and may allow the user to move the display generation components for alignment with the user’s eyes. In some embodiments, the goggle system may include data processing circuitry operative to adjust left and right images generated by the optical components to display 3-D media, or account for a user’s eyesight limitations.

    Τα καινοτόμα γυαλιά αυτά της Apple εμφανίζονται να ενώνονται με ένα iPod τόσο ενσύρματα όσο ασύρματα. Η  πατέντα επίσης υποδεικνύει ότι θα μπορούν να αναγνωρίσουν τον χρήστη από την κόρη του ματιού του, την φωνή αλλά και το δαχτυλικό του αποτύπωμα.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles