17.6 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Η επιλογή του WIFI είναι απενεργοποιημένη σε iPhone/iPad και δεν μπορείτε να την ενεργοποιήσετε | Οδηγός

    Screen Shot 2014-08-04 at 10.55.53 AM

    Πολλοί χρήστες iPhone και iPad μέσα στους προηγούμενος μήνες μας ανέφεραν ένα ιδιαίτερο και ταυτόχρονα άκρως εκνευριστικό πρόβλημα μιας και η επιλογή του WiFi τους στις ρυθμίσεις φαινόταν απενεργοποιημένη “γκρίζα περιοχή”. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα  να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή την ρύθμιση και κατά συνέπεια να μην μπορούν να ενεργοποιήσουν το WiFi καθόλου στην συσκευή τους.

    Αυτό το πρόβλημα επίσης έκανε την επιλογή ενεργοποίησης του WiFi από το Control Center να βγάζει το μήνυμα λάθους  “Wi-Fi Not Available”.

    Αν τα παραπάνω είναι κάτι που παρατηρήσατε και στην δική σας συσκευή ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό μας για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα.

    1. Βεβαιωθείτε πως η συσκευή σας έχει εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του iOS 

    Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε για το αν η συσκευή σας τρέχει την τελευταία έκδοση του iOS. Κάθε φορά που η Apple κάνει διαθέσιμη μια αναβάθμιση μέσα σε αυτή έχουμε μια σειρά από bug διορθώσεις αλλά και βελτιώσεις που μπορούν να λύσουν αυτόματα τυχόν τέτοια προβλήματα. Μπορείτε να κάνετε την αναβάθμιση λοιπόν του λογισμικού σας απ ευθείας από το iPhone ή το iPad σας χωρίς να χρειαστείτε κάποιο υπολογιστή.

    Αν προβείτε σε αυτή την ενέργεια αλλά το πρόβλημα παραμένει προχωρήστε στο παρακάτω βήμα.

    2. Κάντε reboot το iPhone ή το iPad σας

    Κάνοντας ένα Hard rebooting το iPhone ή το iPad σας μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα. Είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος που πρέπει να δοκιμάστε πριν προβείτε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Απλά κρατήστε πατημένα τα Power button και Home button στην συσκευή σας και μην τα αφήσετε μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

    Όταν η συσκευή τελειώσει με την επανεκκίνηση της πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και δείτε αν έχετε πρόσβαση στο κουμπί του WiFi αν η περιοχή παραμένει γκρίζα και δεν μπορείτε να το ενεργοποιήσετε προχωρήστε στο παρακάτω βήμα.

    3. Κάντε Reset τις ρυθμίσεις δικτύου σας

    Κάνοντας reset τις ρυθμίσεις δικτύου στο iPhone ή στο iPad σας είναι ακόμη ένας τρόπος να βεβαιωθείτε πως κάποια ρύθμιση εκεί δεν έχει δημιουργήσει το πρόβλημα. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως η εν λόγω κίνηση θα διορθώσει όλα τα σφάλματα ρυθμίσεων των δικτύων αλλά θα διαγράψει όλους τους αποθηκευμένους WiFi κωδικούς σας και τις VPN ρυθμίσεις σας σε περίπτωση που είχατε κάποιες. Βέβαια είναι μικρό αντίτιμο μπροστά στην ενεργοποίηση του WiFi της συσκευής σας.

    1. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις – Settings της συσκευής σας
    2. Κάντε Tap στο General.
    3. Κάντε Tap στο Reset — θα το βρείτε στο κάτω μέρος της λίστας.
    4. Κάντε Tap στο Reset Network Settings.
    5. Αφήστε το iPhone ή το iPad σας να κάνουν reboot

    reset_network_settings_iphone__howtoupdated

    4. Κάντε Restore την συσκευή σας 

    Αν κανένα από τα παραπάνω βήματα δεν αλλάξουν κάτι στο να έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του WiFi σας τότε το επόμενο βήμα είναι να κάνετε ένα restore την συσκευή σας. Συνδέστε το iPhone ή το iPad σας με τον υπολογιστή και ανοίξτε το iTunes για να κάνετε restore την συσκευή σας κάνοντας επαναφορά των εργοστασιακών της ρυθμίσεων και περνώντας την τελευταία έκδοση του λογισμικού εκ νέου. Πριν κάνετε αυτό το βήμα κρατήστε ένα back up των αρχείων σας είτε μέσω iCloud είτε μέσω iTunes.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles