18.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Η βίντεο streaming υπηρεσία της Apple θα κοστίζει $15/μήνα αλλά αντιμετωπίζει 3 σοβαρά θέματα

    Αν και για κάποιους η πολυαναμενόμενη streaming βίντεο υπηρεσία της Apple είναι μια λύση στην πτώση των πωλήσεων των iPhones μιας και θα ενισχύσει τα κέρδη της κατηγορίας των Υπηρεσιών της εταιρείας, κάποιοι παραμένουν σκεπτικοί για αυτή την κίνηση.

    Ο αναλυτής Tim O’Shea της Jefferies εικάζει πως αυτή η υπηρεσία θα έχει μια μηνιαία συνδρομή στα $15 αλλά θα αντιμετωπίσει κάποια σοβαρά θέματα.

    Ο ίδιος αναφέρει πως υπάρχουν δύο κλειδιά επιτυχίας στον χώρο του streaming βίντεο. Το πρώτο είναι το αυθεντικό περιεχόμενο, στο οποίο η Netflix παίρνει άριστα ενώ το δεύτερο έχει να κάνει με την πρόσβαση σε περιεχόμενο μεγάλων δικτύων και στούντιο. Η εκτίμηση που κάνει είναι πως η Apple δεν μπορεί να τα καταφέρει καλά σε κανέναν από τους δύο παραπάνω τομείς.

    “Η Apple αυτή την στιγμή έχει δαπανήσει ένα μικρό ποσοστό σε σύγκριση με αυτό της Netflix σε αυθεντικό περιεχόμενο, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, κάτι το οποίο σημαίνει πως στην αρχή τουλάχιστον η υπηρεσία της Apple θα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το περιεχόμενο τρίτων. Το πλάνο όμως της εταιρείας να κρατάει ένα 30% των εσόδων μπορεί να μην είναι τόσο αρεστό στα hollywood studios και στα δίκτυα. Ακόμη πριν την επίσημη ανακοίνωση της νέας αυτής υπηρεσίας της Apple είδαμε την Netflix να προσπαθεί να αποφύγει να πληρώσει αυτό το 30% από τις συνδρομές στο App Store ενθαρρύνοντας τους χρήστες να κάνουν συνδρομή μέσα από το ίδιο της το site. Η Apple μπορεί να έχει έναν μεγάλο πονοκέφαλο στις συνδρομές της δικής της υπηρεσίας αν πολλές εταιρείες παραγωγής δεν τις παραχωρήσουν τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.”

    Ο αναλυτής αναγνωρίζει πως η τεράστια βάση χρηστών της Apple και το οικοσύστημα της θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στις συνδρομές, ειδικά μιας και κάτι αντίστοιχο έγινε με την Apple Music υπηρεσία. Ακόμη όμως και να η βίντεο υπηρεσία της Apple γίνει μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του Netflix αυτό δεν θα βοηθήσει πολύ σε ότι αφορά τα συνολικά έσοδα της εταιρείας. Ο ίδιος υπολόγισε πως ακόμη και αν η Apple έχει 250 εκατομμύρια συνδρομητές σε αυτή την νέα υπηρεσία μέχρι το 2023 αυτό θα αντιστοιχεί στο 5% των ετήσιων κερδών της εταιρείας αλλά δεν θα είναι ικανό να καλύψει την πτώση των πωλήσεων των smartphones. Σαν μέτρο σύγκρισης αναφέρει πως η Netflix που προσφέρει την βίντεο υπηρεσία της εδώ και 12 χρόνια έχει 139 εκατομμύρια συνδρομητές. Έτσι λοιπόν ο ίδιος πιστεύει πως η συνδρομητική βίντεο υπηρεσία αυτή της Apple θα χρειαστεί πάρα πολύ καιρό για να προσφέρει δυνατά έσοδα στην εταιρεία.

    Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει αυτή την νέα βίντεο συνδρομητική υπηρεσία για πρώτη φορά στο ειδικό event που αναμένουμε να γίνει στις 15 Μαρτίου.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles