17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η άθλια κωδική ονομασία του πρώτου iMac ήταν αστείο μεταξύ Jobs και Schiller

    iMac_3q

    H πρώτη κωδική ονομασία του iMac ήταν ένα εσωτερικό αστείο που είχε να κάνει με την εκτίμηση που έτρεφε ο Steve Jobs για την Sony.

    H ονομασία αυτή άκουγε στο “MacMan” και ήταν τόσο άθλια που σου σηκώνονταν οι τρίχες σύμφωνα με τον Ken Segall – υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple που τελικά έφερε το όνομα iMac.

    Μετά λοιπόν από σχεδόν 20 χρόνια και την κυκλοφορία του πρώτου iMac G3 πλέον έχουμε την εξήγηση για την κωδική ονομασία της συσκευής που ήταν ιδέα του Phil Schiller.

    Γνωρίζοντας την ευφυΐα του Steve Jobs στον τομέα του Marketing σίγουρα το όνομα MacMan για μια συσκευή είναι τελείως περίεργη. Ξέραμε ότι η κωδική ονομασία αυτή είχε προέλθει από τον Schiller αλλά δεν γνωρίζαμε μέχρι και σήμερα το πως και το γιατί.

    O Schiller τόνισε χαρακτηριστικά και σε πρόσφατο tweet του:

     “Βασικά ήταν ένα αστείο μεταξύ του Steve και εμένα. Όλα ξεκίνησαν όταν μου είπε πως ήθελε ένα όνομα τόσο καλό όσο αυτό του Walkman”

    “Έχουμε ήδη ένα όνομα που μας αρέσει πολύ” είχε πει ο Jobs στην ομάδα του πρώτου iMac “αλλά θέλουμε να δούμε αν μπορείτε να το ξεπεράσετε”

    Έτσι λοιπόν τους ανέφερε το όνομα “MacMan” – και άμεσα η ομάδα προσπάθησε να βρει κάτι καλύτερο.

    Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν άρεσε τελικά στον Jobs αυτή η πρώτη κωδική ονομασία. Ίσως είχε αναγνωρίσει πόσο άσχημο ήταν και με αυτό τον τρόπο θέλησε να δώσει στην ομάδα του Segall ένα πολύ καλό κίνητρο για να βρει κάτι πολύ καλύτερο.

    Για την ιστορία το iMac G3 ήταν εκείνος ο υπολογιστής που σηματοδότησε την απαρχή της ανόδου της εταιρείας!!

    Αν τώρα είχε λανσαριστεί με το όνομα MacMan G3 αντί για iMac ειλικρινά δεν γνωρίζουμε τι απήχηση θα είχε…

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles