18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Ετικέτες (tags) στο OS X Mavericks

    os-x-mavericks-tags

    Ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό του Mavericks είναι οι ετικέτες, όπου το μαρκάρισμα ενός αρχείου ή φακέλου με το χρώμα μιας ετικέτας το κάνει άμεσα αναγνωρίσιμο ή προσβάσιμο αν προτιμάτε στο Mac, στο iCloud, στο Dropbox, όπου κι αν είναι αποθηκευμένο.

    ➠ Διαχείριση των ετικετών :

    1. Πηγαίνετε Finder ▹ Preferences ▹ Tags όπου βλέπετε τις ετικέτες, ενώ μπορείτε να τις μετονομάσετε κατά κρίση, με click στο box δίπλα στο χρώμα τους.

    2. Όσες δε από αυτές θέλετε να εμφανίζονται στο Sidebar, στο προηγούμενο screenshot τικάρετε το αντίστοιχο box στα δεξιά τους.

    3. Την πρώτη του επαφή με τις ετικέτες λοιπόν έχει κανείς κατά το αρχικό Save Asενός αρχείου.

    4. Με click στο box των Tags αναδύεται η λίστα για επιλεκτική επιλογή, για παράδειγμα την κόκκινη ετικέτα σαν Σημαντικά για παράδειγμα, click επάνω της οπότε το αρχείο εντάχθηκε σ’ αυτήν.

    5. Όμως μπορείτε να εντάξετε το αρχείο και αργότερα, όπως οποιοδήποτε άλλο αρχείο ή φάκελο με τις εναλλακτικές :

    α. Το σύρετε στην ετικέτα στο Sidebar.

    β. Το επιλέγετε και cmd-I, οπότε αναδύεται το Info-Window και click Add Tags.

    Click Σημαντικά ή προσθέτετε και άλλες ετικέτες (στο βήμα 4 επίσης), κλείνετε το παράθυρο και τελειώσατε. Ενώ μπορείτε να αφαιρέσετε το αρχείο ή να το εντάξετε σε άλλη ετικέτα επιλέγοντας την υφιστάμενη ετικέτα και πατάτε το πλήκτρο backspace. Στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε μια νέα ετικέτα.

    6. Μπορείτε δε να διαχειριστείτε τις ετικέτες από το Sidebar με επιλογή και δεξί click (right-click).

     Πηγή:Macnotes.gr 

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles