20.3 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Εμφάνιση λουκέτου ή της ένδειξης “locked” στο εικονίδιο δίσκου

    locked-hard-drive-300x199

    Για αδιευκρίνιστους λόγους μπορεί να εμφανιστεί στο εικονίδιο ενός εξωτερικού δίσκου ένα λουκέτο οπότε δεν είναι πλέον εφικτή η πρόσβαση στον δίσκο είτε είναι αυτόνομος ή περιλαμβάνεται σε διάταξη RAID. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον startup disk -οπότε δεν μπορεί κανείς να κάνει boot- με μόνη την διαφορά ότι δεν υπάρχει το λουκέτο αλλά δίπλα από το Macintosh HD η ένδειξη “locked”.

    Το θέμα είναι διαχειρίσιμο ως εξής·

    ➠ Σε εξωτερικό δίσκο :

    • Πηγαίνετε /Applications ▹ Utilities, ανοίγετε το Terminal, copy/paste διαδοχικά τις εντολές και Enter μετά από κάθε μία. Θα ζητηθεί το password σας, ενώ αν το όνομα του δίσκου αποτελείται από δύο λέξεις με κενό αναμεταξύ τους αντί του κενού πληκτρολογείτε “\”.

    sudo chflags nouchg /Volumes/όνομα δίσκου
    sudo chmod 1775 /Volumes/όνομα δίσκου

    • Το λουκέτο πρέπει πλέον να έχει αφαιρεθεί. Πηγαίνετε /Macintosh HD ▹ Users, επιλέγετε το Home Folder, δεξί click και Get Info.

    • Click το λουκέτο,

    πιστοποιηθείτε για να ανοίξει και click το + κάτω αριστερά.

    • Επιλέγετε το username σας (δεν θα είναι γκριζαρισμένο) και click Select.

    • Στο Info Window click το γρανάζι, επιλέγετε Make “xxx” the owner και Apply to enclosed items, το επιβεβαιώνετε, click το λουκέτο για να κλειδωθούν οι αλλαγές και τελειώσατε.


    .

    ➠ Στον Macintosh HD :

    • Startup με πατημένα τα πλήκτρα cmd-R για μετάβαση στο Recovery Partition και σε έλλειψη του με cmd-alt-R για μετάβαση στο Internet Recovery. Ανοίγετε το Disk Utility και στην αριστερή στήλη επιλέγετε τον δίσκο.


    .

    • Στο File menu επιλέγετε Unlock “όνομα δίσκου” και πιστοποιηθείτε με το admin password.


    .

    • Με πατημένο το πλήκτρο alt, από το File menu και πάλι, επιλέγετε Turn Off Encryption (αν δεν πατήσετε το alt θα είναι γκριζαρισμένο) και πιστοποιηθείτε με το admin password.

    • Θα εμφανιστεί στιγμιαία μια progress bar με τίτλο “Starting conversion to JHFS+” ακολουθούμενη από το μήνυμα. Με το πέρας της διαδικασίας ο δίσκος πρέπει να είναι προσβάσιμος.

     Πηγή:Macnotes.gr 

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles