18.4 C
Athens
Tuesday, March 19, 2024
More

    Δωρέαν WiFi σε 3 πλατείες της Λάρισας με ταχύτητες έως και 200Mbps

    Μετά την Αττική και την Καλαμάτα, ολοκληρώθηκε το δίκτυο οπτικών ινών της WIND στην Λάρισα και παραδόθηκαν 35.000 νέες εγκατεστημένες γραμμές, έτοιμες να προσφέρουν στους χρήστες την εμπειρία της σύνδεσης στο διαδίκτυο με υπερ υψηλές ταχύτητες.

    Οι κάτοικοι θα απολαμβάνουν ταχύτητες 100Mbps, 200Mbps, και στην περίπτωση της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι έως 1Gbps βιώνοντας μια πολύ διαφορετική εμπειρία συνδεσιμότητας σε σύγκριση με τις μέχρι τώρα ταχύτητες έως 24 Mbps (ADSL).

    Προκειμένου όλοι οι πολίτες να γνωρίσουν και να απολαύσουν τις δυνατότητες του νέου δικτύου οπτικών ινών, η WIND σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, εγκατέστησε δωρεάν Wi-Fi σε 3 κεντρικά σημεία της πόλης, Κεντρική Πλατεία (Δημαρχείου), Πάρκο Αλκαζάρ, Πάρκο Αγίου Αντωνίου.

    Συγκεκριμένα κάθε WiFi hotspot τροφοδοτείται απευθείας με οπτική ίνα ταχύτητας 200 Mbps μέσω του δικτύου FttH GPON της WIND Ελλάς.

    Το δίκτυο Wi-Fi διαχειρίζεται και εποπτεύεται με κεντρικό διαχειριστικό σύστημα έτσι ώστε να διασφαλίζεται η σωστή και αδιάλειπτη λειτουργία του. Ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, το δίκτυο εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 500 πολίτες προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση με ταχύτητες έως 200 Mbps καλύπτοντας πλήρως τις προαναφερόμενες θέσεις.

    Το συνολικό επενδυτικό σχέδιο της WIND Ελλάς για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών θα καλύψει ως και 500.000 γραμμές σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα (Αττική, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και άλλες) συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές όπου η οπτική ίνα θα φτάνει ως το σπίτι του χρήστη.

    Οι υποδομές νέας γενιάς που θα δημιουργηθούν στις περιοχές αυτές θα αξιοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες οπτικών ινών (vectoring, super vectoring, G.fast & FttH) και είναι μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου της WIND Ελλάς για NGA σε κινητή και σταθερή, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles