13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Διαβάστε τι είπε ο Tim Cook σχετικά με την υπόθεση του FBI

    Tim-Cook-FBI-on-ABC-News-image-001

    O CEO της Apple Tim Cook έδωσε συνέτευξη στο ABC news και πιο συγκεκριμένα στον δημοσιογράφο David Muir με βασικό θέμα συζήτησης την υπόθεση του FBI και του πως οι απαιτήσεις της κυβέρνησης μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα ασφαλείας για τον κάθε iPhone χρήστη.

    Ας δούμε πιο αναλυτικά λοιπόν τι είπε ο ισχυρός άντρας της Apple:

    Δύσκολες αποφάσεις

    “Εκφράζουμε την αμέριστη συμπάθεια μας για τα θύματα της επίθεσης στις οικογένειες τους. Αυτό που περάσανε δεν πρέπει κανένας άνθρωπος να το βιώσει. Πάρα αυτά οι απαιτήσεις του FBI είναι σκληρές και λάθος. Κάποια πράγματα είναι σκληρά και κάποια άλλα λάθος ενώ πολλές φορές μπορεί να είναι και τα δύο όπως και σε αυτή την περίπτωση”

    Η σημασία της ασφάλειας των δεδομένων των χρηστών

    “Η προστασία των δεδομένων των πελατών μας είναι πολύ σημαντική και αν βοηθούσαμε το FBI το ρίσκο θα ήταν πολύ μεγάλο. Δεν είναι κάτι που εμείς θα δημιουργούσαμε. Αυτό θα ήταν άσχημο για την ίδια την Αμερική και πολλοί άνθρωποι θα προσβάλλονταν από μια τέτοια πιθανή ενέργεια μας.”

    Λογισμικό παρόμοιο με καρκίνο

     

    “Ο μόνος τρόπος να είχαμε πρόσβαση σε αυτή την πληροφορία – τουλάχιστον αυτός που γνωρίζουμε αυτή την στιγμή – θα ήταν να προγραμματισούμε ένα κομμάτι λογισμικού που σαν εταιρεία θα το βλέπαμε ως ένα καρκίνο. Αυτό δεν θα το κάναμε ποτέ γιατί πιστεύουμε πως κάτι τέτοιο μπορεί να έχει πολύ μεγάλους κινδύνους”

    Δικαιώματα

    “Αν ένα δικαστήριο μας ζητήσει να γράψουμε ένα κομμάτι λογισμικού σκεφτείτε τι άλλο μπορεί να μας ζητήσουν να δημιουργήσουμε. Μπορεί να είναι ένα σύστημα παρακολούθησης ή ακόμη και την δυνατότητα μια υπηρεσία να μπορεί να ανοίγει την κάμερα του χρήστη χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ που θα μπορούσε αυτό να σταματήσει και αν θα σταματούσε. Αυτό που γνωρίζω είναι πως κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να συμβεί σε αυτή την χώρα.”

    Υπόθεση ενός τηλεφώνου

    “Αυτή δεν είναι η υπόθεση για ένα τηλέφωνο. Είναι η υπόθεση για το μέλλον. Η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε τους καταναλωτές μας και όχι να παρουσιάζουμε τα προσωπικά τους δεδομένα κατ εντολή από την στιγμή που μια λύση δεν θα αφορά μια μόνο συσκευή αλλά το σύνολο τους”

     

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles