20.5 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Διαβάστε πως ο Steve Jobs πείστηκε να φέρει το iTunes στο PC

    ipod_people_blue-1

    Το να έρθει το iPod στο PC ήταν ένα σημαντικό βήμα για την τεράστια επίτυχια που σημειώσε η συσκευή. Η απόφαση όμως δεν ήρθε όμως τόσο εύκολα μιας και ο Steve Jobs ήταν αρχικά αντίθετος σε μια τέτοια κίνηση.

    Σύμφωνα λοιπόν με μια νέα σύνετευξη τουNest CEO (πρώην Apple executive) Tony Fadell, η μάχη που δώθηκε ήταν μεγάλη και κράτησε μέχρι ο αγαπημένος reviewer του Jobs Walt Mossberg, να δώσει το πράσινο φώς.

    “Χρειάστηκαν δύο χρόνια περίπου για να καταφέρουμε να τον πείσουμε. Κάθε Mac χρήστης είναι ένα iPod. Αλλά δεν είχαμε πολλούς Mac χρήστες. Εκεί ξεκίνησε κάπου και η μάχη με τον Steve. Είχα μια ομάδα που το έκανε συμβατό με το PC αλλά ο Steve φώναζε “Κάτι τέτοιο θα γίνει πάνω από το πτώμα μου. Πρέπει να πουλήσουμε περισσότερο Macs και το iPod μπορεί να γίνει ο λόγος που οι άνθρωποι αγοράζουν ένα Mac” Εγώ του τόνιζα από την πλευρά μου πως το iPod έκανε $399 αλλά στην ουσία ήταν κατά πολύ ακριβότερο γιατί χρειαζόσουν και ένα Mac” ανέφερε ο Fadell γυρνώντας πίσω τον χρόνο στους έντονους διαλογούς του με τον Jobs.

    Αυτός που έβαλε την φωνή της λογικής στον Jobs κατόπιν ήταν ο Phil Schiller που του τόνισε πόσο σημαντικό ήταν το iPod να έρθει στον κόσμο του PC.

    Ο Jobs τελικά δέχτηκε κάτι τέτοιο με μια προυπόθεση όμως. Θα έπρεπε ο αγαπημένος αρθογράφος και reviewer του να δώσει το πράσινο φως. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Walt Mossberg.

    “Θα το δημιουργήσουμε και θα το δώσουμε στον Mossberg. Αν αυτός δει ότι είναι καλό για το ευρύ κοινό τότε μόνο θα το κάνουμε διαθέσιμο” είχε πει με έντονο τρόπο ο Jobs.

    Ο Fadell αναφέρει πως με το παραπάνω ο Jobs δεν ήθελε με τίποτα να πάρει αυτή την απόφαση.

    Τελικά όταν ο Mossberg έδωσε τις ευλογίες του το iPod ήρθε με μεγάλη επιτυχία στα PC τον Οκτώβριο του 2003.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles