22.3 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Δείτε τον Scott Forstall να μιλάει για τον Steve Jobs, την δημιουργία του Apple TV και πολλά ακόμη [Video]

    Μετά την αποχώρηση του από την Apple το 2012 o Scott Forstall άλλαξε τελείως κατεύθυνση και ασχολείται με τις παραγωγές στο Broadway. Κάποιες φορές δίνει όμως συνεντεύξεις όπου αναφέρετε στις μέρες του στην Apple ως software VP. Να υπενθυμίσουμε πως ο Forstall ήταν ένα από τα ανερχόμενα αστέρια στην Apple και πολλοί θεωρούσαν πως θα έφτανε και στην θέση του CEO της εταιρείας. Αγαπημένο παιδί του Steve Jobs από την εποχή της NeXT ο Fostall ανέβηκε γρήγορα την σκάλα ιεραρχίας της Apple και ήταν πίσω από πολλά σημαντικά επιτεύγματα της. Το φιάσκο όμως με το λανσάρισμα της εφαρμογής των Χαρτών της εταιρείας, η άρνηση του να υπογράψει το απολογητικό γράμμα στους καταναλωτές του Tim Cook για αυτό το συμβάν, και οι πολλές όπως φημολογείται διαμάχες του με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου.

    Στην νέα του αυτή συνέντευξη ο Scott Forstall ρωτήθηκε για το πως ήταν να δουλεύει με τον Steve Jobs και για πολλά ακόμη.

    Ο Ken Taylor ο οποίος απεύθυνε και αυτός ερωτήσεις του τόνισε πως ο Jobs είχε την φήμη για το να είναι απόλυτα ειλικρινής με τους ανθρώπους που δούλευε και ρώτησε τον Forstall πως η δημιουργικότητα μπορούσε να ανθίσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

    “Νομίζω πως όταν δουλεύαμε σε ένα νέο project, σε νέα χαρακτηριστικά, είμαστε προστατευτικοί με κάθε νέα ιδέα και πολλοί προσεκτικοί. Σίγουρα όταν μια ιδέα δεν ήταν αρκετά καλή την αφαιρούσαμε αλλά υπήρχαν στιγμές όπου σκεφτόμασταν αν άξιζε το κόπο κάτι και τότε θα το υποστηρίζαμε μέχρι τέλους και 100%. Μπορείς τελικά να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον που θα υποστηρίζει την δημιουργικότητα.”

    Στο ίδιο μήκος κύματος ο Forstall εξήγηση πως μετά το τέλος της κυκλοφορίας μιας νέας έκδοσης για το Mac OS X θα επέτρεπε στην ομάδα του να έχει ένα ολόκληρο μήνα στον οποίο θα δουλεύανε πάνω σε ότι θέλανε χωρίς κανένα περιορισμό.

    “Ένα πράγμα που θα έκανα όταν δουλεύαμε πάνω σε μια νέα έκδοση του Mac OS X ήταν όταν τελείωνε η κυκλοφορία της έκδοσης αυτή τότε θα έδινε σε κάθε μέλος της ομάδας έναν ολόκληρο μήνα να κάνουν ότι ήθελαν. Αυτό είναι λίγο τρελό γιατί μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπους για ένα μήνα, και εκατομμύρια δολάρια σε μισθούς δαπάνη για ένα μήνα έτσι ώστε ο καθένας να έκανε ότι ήθελε. Αυτό το μήνα όμως όλοι δουλεύανε πολύ σκληρά και μας παρουσιάζαν φανταστικές ιδέες στο τέλος του.”

    Μετά το τέλος του μήνα ο καθένας θα παρουσίαζε τις ιδέες και την δημιουργία του στον Forstall. Μια τέτοια παρουσίαση οδήγησε τελικά στην δημιουργία του Apple TV.

    “Πιο συγκεκριμένα μια νέα τέτοια ιδέα πάνω σε μια διεπαφή μετατράπηκε τελικά στο Apple TV. Το Apple TV δημιουργήθηκε γιατί ωθήσαμε κάποιον να κάνει ότι ήθελε για έναν ολόκληρο μήνα. Μπορείς να έχεις αυτό το περιβάλλον για να υποστηρίξεις την δημιουργικότητα.”

    Ο Fostall επίσης ρωτήθηκε για το ρίσκο που παίρνει κάποιος μέσα από αυτές τις δημιουργικές ιδέες. Ο ίδιος τόνισε πως η απόφαση της Apple να ακυρώσει το iPod mini πριν το λανσάρισμα του iPod nano ήταν κάτι τέτοιο.

    “Νομίζω πως πάντα παίρνουμε ρίσκα. Στην Apple μια φορά ήμασταν κοντά στην χρεοκοπία, είχαμε το iPod και το iPod πουλούσε καλά. Είχαμε το προϊόν με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της εταιρείας. Μετά φέραμε το iPod Nano. Ξέραμε πως θα το δημιουργούσαμε και ακυρώσαμε όλη την γραμμή του iPod Mini για αυτό τον σκοπό παίρνοντας ένα μεγάλο ρίσκο. Το κάναμε όμως γιατί πιστεύαμε σε αυτό 100%”

    Δείτε όλη την συνέντευξη παρακάτω:

     

     

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles