23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Γιατί το #Chipgate των νέων iPhone 6S δεν υφίσταται και επίσημα

    A9-780x399

    Όπως έχουμε συνηθίσει με την έλευση κάθε νέου iPhone στην αγορά εδώ και χρόνια αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί ένα πρόβλημα που θα πάρει την μορφή #gate και θα γίνει άμεσα viral στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Άλλες φορές αυτό το πρόβλημα μπορεί όντως να έχει μια υπόσταση και άλλες – τις περισσότερες θα είναι κάτι που απλά δημιουργήθηκε προς για να προκαλέσει αίσθηση και τίποτα παραπάνω.

    Έτσι λοιπόν φέτος και μετά το περσινό #Bendgate μας ήρθε το #Chipgate που είχε να κάνει με τους δύο διαφορετικούς κατασκευαστές (Samsung – TSMC) τσιπ των νέων επεξεργαστών Α9 της Apple.

    Όπως αποδεικνύεται σήμερα τελικά οι νέοι αγοραστές δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται πως θα πέσουν στο “κακό” Samsung A9 chip στο νέο τους iPhone 6S μιας και πρακτικά δεν υπάρχει καμιά διαφορά στα δύο τσιπ.

    To Consumer Reports για πρώτη φορά έκανε επιστημονικά και όχι εμπειρικά τεστ σε δύο νέα iPhones 6s – το ένα με επεξεργαστή της TSMC και το άλλο με αυτό της Samsung. Σκοπός τους ήταν όλα τα τεστ να γίνουν με τις ίδιες συνθήκες και με τις ίδιες παραμέτρους για την συσκευή – πάροχος, επίπεδα φωτεινότητας, συνδεσμολογία στο διαδίκτυο, iOS έκδοση και πολλά ακόμη.

    Η σειρά των τεστ δεν ήταν απλά να αναπαράγουν μια ταινία στο iTunes μέχρι η συσκευή να σβήσει από μπαταρία ή κάτι τελείως εμπειρικό αλλά όλα είχαν ένα επιστημονικό υπόβαθρο όπως για παράδειγμα η μετάδοση στα ίδια dBm με την ίδια συχνότητα κλπ.

    Σε όλα τα τεστ το Consumer Reports κατέληξε στο συμπέρασμα πως η διαφορά στην αυτονομία της μπαταρίας ήταν μικρότερη του 1% στις δύο αυτές συσκευές,

    Έτσι λοιπόν ούτε λόγος ανησυχίας υπάρχει και ούτε το τσιπ του A9 επεξεργαστή που προέρχεται από την Samsung έχει τόσο δραματικές διαφορές από το αντίστοιχο της TSMC.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles