21.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Γιατί είναι άσχημη περίοδος για να αγοράστε ένα νέο iPad

    ipad-mini-ipad-air-ipad-pro-stack-angle-hero

    Σκέφτεστε να αγοράσετε αυτή την περίοδο ένα νέο iPad; Ίσως θα ήταν καλό να περιμένετε λίγο ακόμη μιας και νέα μοντέλα όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθούν σύντομα και σίγουρα τα παλαιότερα θα δεχτούν μειώσεις στις τιμές τους.

    Η Apple την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για κάποιο Ανοιξιάτικο event αλλά πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως θα το κάνει παρουσιάζοντας νέα tablets μεταξύ άλλων.

    Πέρυσι η Apple παρουσίασε το 9.7 ιντσών iPad Pro, το iPhone SE και νέα λουράκια για το Apple Watch στις 21 Μαρτίου. Αν η Apple ακολουθήσει τον ίδιο προγραμματισμό τότε σύντομα θα έχουμε κάποια ανακοίνωση είτε με την μορφή δελτίου τύπου είτε ακόμη καλύτερα με κάποιο event για νέα ή/και αναβαθμισμένα προϊόντα.

    Η Apple έχει κάνει Ανοιξιάτικα event το 2016 και 2015 ενώ δεν έκανε κάτι αντίστοιχο το 2013 και 2014.

    Όπως και να έχει όλες οι φήμες δείχνουν πως νέα iPads έρχονται σύντομα στην αγορά.

    Η Apple αυτή την στιγμή έχει 5 μοντέλα tablet στην αγορά σε διαφορετικές πάντα τιμές. Αυτά είναι τα iPad mini 2, iPad mini 4, iPad Air 2, 9.7-ιντσών iPad Pro και 12.9-ιντσών iPad Pro.

    iPad Pro

    ipad-pro-sales

    Το πιο νέο και πιο ισχυρό Apple tablet στην αγορά είναι το iPad Pro. Η εταιρεία λανσάρισε στην αγορά το 12.9 ιντσών μοντέλο τον Σεπτέμβριο του 2015 μαζί με τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus και έκτοτε δεν το έχει αναβαθμίσει. Πέρυσι το Μάρτιο είχαμε την 9.7 ιντσών έκδοση του που έφερε τα ίδια χαρακτηριστικά με τον μεγάλο του αδελφό σε ένα πιο εύκολα διαχειρίσιμο περιβάλλον λόγο μικρότερης σχεδιαστικής υπογραφής καλύπτοντας ακόμη περισσότερους χρήστες.

    iPad Air 2 και iPad Mini

    iPad-Air-2-Lock-screen-Silver-Gold-Space-Gray-001

    Αυτή την στιγμή αποτελούν την πιο οικονομική λύση της αγοράς με τρεις επιλογές – το 9.7 ιντσών iPad Air 2 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2014 και τα 2 7.9 ιντσών iPad Mini μοντέλα. Το iPad Mini 4 έκανε την εμφάνιση του στην αγορά τον Σεπτέμβριο του 2015 και το iPad Mini 2 είναι το παλαιότερο μιας και έκανε την εμφάνιση του πίσω τον Νοέμβριο του 2013.

    Νέα Μοντέλα 

    ipad-pro-and-box

    Φέτος είναι πολύ πιθανό η Apple να προσθέσει ακόμη ένα νέο μοντέλο στην σειρά με μια οθόνη στις 10.5 ίντσες και ως ένα νέο iPad Pro. Οι φήμες θέλουν αυτό το νέο tablet να έχει τις ίδιες διαστάσεις με το 9.7 ιντσών iPad Pro παρά το γεγονός πως θα έχει μεγαλύτερη οθόνη. Αυτό θα επιτευχθεί με την Apple να μειώνει τα περιμετρικά πλαίσια γύρω από την οθόνη. Επίσης αυτό σημαίνει πως αξεσουάρ όπως το Smart Keyboard θα είναι συμβατά και με το νέο αυτό μοντέλο.

    Φήμες επίσης θέλουν η συσκευή αυτή να χάνει το φυσικό Home Button και να έχουμε ένα ψηφιακό για πρώτη φορά ενσωματωμένο στην ίδια την οθόνη. Πολλοί μάλιστα πιστεύουν πως το μοντέλο αυτό θα είναι ο προπομπός του επερχόμενου ανασχεδιασμένου iPhone 8.

    Στο ίδιο μήκος κύματος οι φήμες επίσης κάνουν λόγο και για ένα πιο οικονομικό 9.7 ιντσών μοντέλο. Οι προβλέψεις λοιπόν κάνουν λόγο μέχρι στιγμής για 3 νέα iPads – Το νέο 10.5 ιντσών iPad Pro, ένα αναβαθμισμένο 12.9 ιντσών iPad Pro 2 και ένα οικονομικό 9.7 ιντσών iPad.

    Σε όλα τα παραπάνω δεν έχουμε αναφέρει καθόλου την iPad Mini σειρά που τελευταία φορά αναβαθμίστηκε το 2015. Εδώ οι φήμες είναι ανάμικτες με κάποιους να πιστεύουν πως η Apple θα ανανεώσει και την σειρά αυτή με ένα αναβαθμισμένο μοντέλο φέτος ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως ίσως σιγά σιγά δούμε το τέλος της Mini σειράς.

    Το αρκετά αξιόπιστο πάντως Mac Otakara επιμένει πως η Apple θα κυκλοφορήσει ένα νέο iPad Mini μοντέλο και μάλιστα σημαντικά αναβαθμισμένο.

    Συμπερασματικά λοιπόν και στην ιδανική περίπτωση μπορεί να έχουμε:

    • Ένα 7.9-ιντσών iPad Pro
    • Ένα 12.9-ιντσών iPad Pro 2
    • Ένα 9.7-ιντσών iPad Pro 2
    • Ένα τελείως νέο 10.5 ιντσών iPad Pro που μπορεί να έρθει με καθυστέρηση στην αγορά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αναβαθμισμένα μοντέλα.
    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles