16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Αυτά είναι τα νέα “όπλα” της Samsung απέναντι στα αναμενόμενα iPhone 6 και iWatch της Apple

    10648341_778793872185708_8976087550343651593_o

    H Samsung δεν είναι πλέον άστοχο να πούμε πως βρίσκετε αυτό τον χρόνο με την πλάτη στον τοίχο. Οι πωλήσεις των συσκευών της έχουν πέσει αισθητά ειδικά μιας και ο ανταγωνισμός που δέχεται από το στρατόπεδο του Android είναι πιο ισχυρός από ποτέ.

    Με την Apple να ξεκινάει και αυτή την δική της επίθεση στις 9/9/2014 με τα αποκαλυπτήρια του πολυαναμενόμενου iPhone 6 ίσως και του iWatch, ο Κορεατικός κολοσσός έπαιξε σήμερα το τελευταίο του χαρτί για φέτος ελπίζοντας για το καλύτερο δυνατό.

    Αρχικά λοιπόν το  Samsung Galaxy Note 4, είναι η νέα ναυαρχίδα των Κορεατών στη μεγάλη κατηγορία, και έκανε ντεμπούτο πριν από λίγο σε γερμανικό έδαφος, στο Unpacked 2014 Episode 2 στο οποίο ήταν ο “πρωταγωνιστής”.

    Διαθέτει οθόνη 5,7 ιντσών Super AMOLED, όπως και ο προκάτοχός του, μόνο που τώρα έρχεται με μια μεγαλύτερη ανάλυση 1440×2560 pixels (με περίπου 80% περισσότερα pixels) και ppi που εκτοξεύεται από τα 386 στα 515ppi. 

    Διαθέτει ακόμη επικάλυψη Gorilla Glass 3 2.5DΤροφοδοτείται είτε από έναν quad-core Snapdragon 805 επεξεργαστή χρονισμένο στα 2.7GHz (με υποστήριξη LTE Cat.6), είτε από έναν octa-core Exynos 5433 (με υποστήριξη LTE Cat. 4) για κάποιες συγκεκριμένες αγορές και 3GB RAM. Διαθέτει ακόμη κεντρική κάμερα 16MPixels με OIS και αισθητήρα της Sony, δεύτερη κάμερα στα 3.7MPixels, 32GB αποθηκευτικό χώρο με υποδοχή microSD, ενώ τρέχει το Android 4.4 KitKat με το TouchWiz UX της Samsung.

    galaxy-note-edge

    H Samsung όμως δεν σταμάτησε εκεί και παρουσίασε και μια εντελώς καινούργια συσκευή που ακούει στο όνομα Galaxy Note Edge. Το Note Edge όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος του είναι βασισμένο στον Note αλλά η μεγάλη διαφοροποίηση του και καινοτομία είναι μια καμπυλωτή οθόνη, καμπύλη που βρίσκεται στην μια άκρη της συσκευής. Με αυτό τον τρόπο η Samsung υποστηρίζει πως οι χρήστες θα μπορούν να έχουν ένα μοναδικό και πρωτοποριακό τρόπο να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες. Η καμπυλωτή αυτή επιφάνεια οθόνης μπορεί να παρουσιάζει μια σειρά ειδοποιήσεων, εύκολη πρόσβαση σε κουμπιά εφαρμογών ενώ μπορεί να έχει και άλλες βοηθητικές λειτουργίες χωρίς να εξαρτάται από το περιεχόμενο της βασικής οθόνης. H oθόνη είναι μια Super AMOLED 5.6 ιντσών ανάλυσης Quad HD+ (1600×2560 pixels) με extra 160 γραμμές γεμάτες pixels για το πλάι τις. Αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο χειμώνα σε δύο εκδόσεις με επεξεργαστή Snapdragob 805 ή Exynos 5433, κάμερα 16 Megapixel OIS, πενάκι S Pen και μπαταρία 3000 mAh.

    samsung-gear-s-blue-black

    Στον χώρο τον wearables η Samsung ακολουθώντας τα βήματα της LG με το G Watch R, μας παρουσίασε το νέο Gear S smartwatch με μια καμπυλωτή 2 ινστών Super AMOLED οθόνη, 3G και Wi-Fi συνδεσμολογίας, Bluetooth, με ενσωματωμένο GPS και πολλά ακόμη. Η νέα αυτή συσκευή θα αναμετρηθεί αρχικά με τα ήδη υπάρχον  LG G Watch R και Moto 360 ενώ αργότερα θα βρει απέναντι του θεωρητικά και το iWatch της Apple. Να τονίσουμε πως το Gear S δεν είναι μια Android συσκευή αλλά τρέχει το open source λογισμικό που ανήκει πλέον στην Samsung και ακούει στο όνομα Tizen. Στο εσωτερικό του συναντούμε έναν dual-core 1.0 GHz επεξεργαστή, με 512 MB RAM, υποστήριξη 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.1 και μια μπαταρία 300 mAh lithium-ion που η αυτονομία της φτάνει τις 2 ημέρες. Φυσικά η συσκευή έχει και μια σειρά αισθητήρων με ιδιαίτερη έμφαση στην υγεία όπως και τα τελευταία smartwatch της εταιρείας.

    samsung-gear-vr

    Τέλος η έκπληξη έγινε Gear VR headset που έρχεται ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της εταιρείας με την Oculus technology. Το Samsung Gear VR  είναι headset ψηφιακής πραγματικότητας για το νέο Galaxy Note 4 αλλά όχι μάλλον για το Note Edge.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles