24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Αξίζει η αγορά του Apple Watch Series 1 ή του Series 2;

    apple-watch-series-2

    H ανακοίνωση του Apple Watch Series 2 δεν έφερε ρίγη συγκίνησης και αυτό είναι μια αλήθεια. Αδιάβροχο, με ενσωματωμένο GPS, πιο φωτεινή οθόνη, γρηγορότερο επεξεργαστή και ίδιο σχεδιασμό.

    Οι περισσότεροι χρήστες του πρώτης γενιάς Apple Watch θα πρέπει να ικανοποιηθούν από την διαφορά στην ταχύτητα απόκρισης που θα φέρει το νέο λογισμικό watchOS 3 και μάλλον δεν θα σκεφτούν στο να αναβαθμίσουν. Από την άλλη αυτή που θα αγοράσουν για πρώτη φορά ένα Apple Watch θα έχουν μια καλύτερη συνολική εμπειρία τόσο από άποψη hardware όσο και software. Αυτό είναι μια δεύτερη αλήθεια.

    Προσωπικά δεν μπορώ να δηλώσω απογοητευμένος. Οι περισσότεροι θέλαμε ένα καλύτερο ρολόι άθλησης και η Apple έκανε κάτι τέτοιο πραγματικότητα. Το μήνυμα που φέρνει το Series 2 είναι τόσο καθαρό σε αυτό τον τομέα που είναι εύκολο κάποιος να ξεχάσει άλλα χαρακτηριστικά του όπως η Siri και το Apple Pay.

    Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Apple παρουσίασε 2 νέα μοντέλα Apple Watch – Τα Series 1 και τα Series 2. Το Apple Watch πρώτης γενιάς πλέον έχει “πεθάνει”.

    Αυτό όσο και αν είναι δύσκολο να το χωνέψει κάποιος σημαίνει με απλά λόγια ότι όλοι εμείς που έχουμε ένα Apple Watch πρώτης γενιάς ουσιαστικά ήμασταν οι beta testers για την εταιρεία – Αλλά αυτό το γνωρίζαμε κατά την αγορά του έτσι δεν είναι;

    To Apple Watch Series 2 μοιάζει με το πρώτης γενιάς οπότε εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς τι τελικά άλλαξε; Το Series 2 έρχεται με το S2 chip με ένα γρηγορότερο διπύρηνο επεξεργαστή και ενσωματωμένο GPS. Το σασί του είναι αδιάβροχο ενώ η OLED οθόνη του είναι 2χ πιο φωτεινή.

    Πέρα από τα παραπάνω και την Nike+ έκδοση το Series 2 έχει τα ίδια υλικά και τους ίδιους χρωματικούς συνδυασμούς.


    Το Apple Watch με το S1 chip πλέον σταματάει να κυκλοφορεί στην αγορά. Η φήμη που απέκτησε και που είχε να κάνει με τους αργούς χρόνους απόκρισης και την έλλειψη χρήσιμων χαρακτηριστικών του έκανε αρκετή ζημιά στην αγορά. Με βάση λοιπόν αυτό η Apple παρουσίασε και το Series 1.

    apple-watch-series-1

    To Series 1 Apple Watch έχει το ίδιο hardware με το πρώτης γενιάς, δεν έχει GPS και δεν είναι πλήρως αδιάβροχο αλλά στην καρδιά του χτυπά ο ίδιος διπύρηνος επεξεργαστής του ακριβότερου νέου Series 2.

    Διαφορά έχουμε και στην τιμή μιας και το Series 1 γίνεται πιο προσιτό στο κοινό μιας και θα είναι $80 πιο φτηνό από το Series 2.

    Αν λοιπόν θέλετε να αγοράσετε ένα Apple Watch και δεν σας ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα χαρακτηριστικά άθλησης τότε το Series 1 είναι για εσάς.

    Αν γυρίσουμε τώρα στο περσινό μοντέλο πρέπει να παραδεχτούμε όπως είπαμε και πιο πάνω πως αν και η Apple δεν κυκλοφορεί beta προϊόντα το αρχικό Apple Watch ήταν κάτι τέτοιο. O Tim Cook και η ομάδα του είχε εκείνη την περίοδο μεγάλη πίεση για να αποδείξει πως μπορεί να συνεχίσει να καινοτομεί και να μπει σε νέες κατηγορίες προϊόντων. Η Apple λοιπόν από το 1ο Apple Watch έμαθε πολλά από τους ίδιους τους χρήστες τους και με βάση αυτό φτάσαμε στο τώρα με τα Series 1 και Series 2.

    To μεγάλο στοίχημα της Apple είναι να αποδείξει πλέον πως με τα 2 νέα Apple Watch αλλά και το WatchOS 3 διόρθωσε τα λάθη του πρώτου Apple Watch που αμαύρωσαν για πολλούς την κυκλοφορία του.

    Εν κατακλείδι λοιπόν το Series 1 μπορεί να κάνει το Apple Watch mainstream ενώ το Series 2 να κερδίσει άνετα τους φίλους της άθλησης και των σπορ.

    apple-watch-nike

    Για όσους με ρωτάνε αν αναβαθμίσω σε ένα νέο Apple Watch φέτος η απάντηση είναι πως μάλλον όχι. Θα παραμείνω με το αρχικό Apple Watch μου ευελπιστώντας και εναποθέτοντας τις ελπίδες μου στις βελτιώσεις που θα φέρει το WatchOS 3. Στο υποθετικό σενάριο που θα πήγαινα για αγορά νέου τότε θα περίμενα την Nike+ έκδοση τον Οκτώβριο!

    Το Apple Watch Series 2, θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στις 23 Σεπτεμβρίου.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles