16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Αν το iPhone 5 σας σταμάτησε να φορτίζει και κόλλησε ίσως φταίει το καλώδιο φόρτισης

    Screen Shot 2014-06-20 at 5.04.05 PM

    Έχετε ένα iPhone 5 το οποίο δεν φορτίζει πέρα του 1% ή δεν κάνει καθόλου boot up; Δεν είστε οι μόνοι. Σύμφωνα με αγγλικό site επισκευών mendmyi, οι εν λόγω ευπάθειες είναι ακόμη ένα καλό παράδειγμα γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε καλώδια φόρτισης από τρίτους κατασκευαστές για να φορτίσετε την συσκευή σας.

    Αν και συχνά όλοι μας ακούμε επισημάνσεις για να μην χρησιμοποιούμε φτηνούς φορτιστές και USB καλώδια όλοι γνωρίζουμε πως κάποια στιγμή ίσως τελικά το κάνουμε. Σε αυτή την περίπτωση η χρήση τέτοιων φτηνών λύσεων φέρετε να είναι ο νούμερο 1 κίνδυνος για την βλάβη του U2 IC chip το οποίο βρίσκεται στην μητρική πλακέτα του iPhone 5.

    iPhone-5-U2-1

    To εν λόγω chip ελέγχει την φόρτιση της μπαταρίας, το sleep/wake κουμπί και συγκεκριμένες λειτουργίας του USB. Ένα U2 IC chip με βλάβη κάνει το iPhone 5 να έχει τις συμπεριφορές που αναφέραμε παραπάνω. Προσοχή ιδιαίτερη χρειάζεται, μιας και αν κάποιος χρήστης αγοράσει μια νέα μπαταρία το iPhone 5 θα λειτουργήσει προσωρινά μόνο, μιας και μόλις η μπαταρία αδειάσει το iPhone με την εν λόγω βλάβη στο chip θα παρουσιάσει για ακόμη μια φορά τα ίδια προβλήματα.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles