22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Αναμφισβήτητα Ηγέτης: Το Apple Watch συγκέντρωσε τις μισές από όλες τις smartwatch πωλήσεις το 2018

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, δεδομένα από την NPD έδειξαν πως η Apple έχει και μάλιστα με άνεση τα ηνία στην παγκόσμια αγορά των smartwatch. Σήμερα η Strategy Analytics δημοσιοποίησε μια νέα αναφορά που ρίχνει περισσότερο φως στις πωλήσεις του Apple Watch και πως αυτές συγκρίνονται με την υπόλοιπη αγορά.

    Σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρείας η Apple πούλησε 9.2 εκατομμύρια Apple Watch κατά το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο του 2018. Έτσι σημείωσε μια σημαντική άνοδο από τα 7.8 εκατομμύρια Apple Watch που είχε πουλήσει την αντίστοιχη περίοδο το 2017.

    Συνολικά η εταιρεία υπολογίζει πως η Apple πούλησε 22.5 εκατομμύρια Apple Watch μέσα στο 2018. Στην αγορά αυτή συνολικά είχαμε 45 εκατομμύρια πωλήσεις και έτσι αντιλαμβανόμαστε πως η Apple πούλησε τα μισά.

    Τα νούμερα αυτά τοποθετούν την Apple στην κορυφή της βιομηχανίας smartwatch με την Fitbit να έρχεται στην δεύτερη θέση αλλά πολύ πίσω με 5.5 εκατομμύρια συσκευές. Στην τρίτη θέση συναντούμε την Samsung με 5.3 συσκευές και τέλος έχουμε την Garmin με 3.2 εκατομμύρια συσκευές.

    Σε ότι αφορά το μερίδιο της αγοράς η Apple κατάφερε να έχει το 50%.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles