20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Αναγνώριση Ίριδας του ματιού έρχεται στα 2018 iPhones;

    14036251 - laser scanning eye, close up

    Πέρα από άλλα ενδιαφέροντα hardware χαρακτηριστικά όπως αφαίρεση των bezel – πλαισίων, εύκαμπτη OLED οθόνη και ενσωματωμένο Touch ID με αφαίρεση του φυσικού Home Button το iPhone μοντέλο που θα σηματοδοτήσει την 10η επέτειο της συσκευής ίσως έχει και μια νέα τεχνολογία αναγνώρισης του χρήστη.

    Μερικές επερχόμενες συσκευές από τον ανταγωνισμό όπως το νέο Note από την Samsung αναμένεται να ενσωματώσουν μια τεχνολογία αναγνώρισης της Ίριδας του ματιού του χρήστη. Κάτι αντίστοιχο ίσως δούμε σύντομα και σε ένα επερχόμενο iPhone σύμφωνα πάντα με το σημερινό δημοσίευμα.

    “Η Samsung αναμένεται να οδηγήσει τις εξελίξεις στον τομέα αυτό φέρνοντας την τεχνολογία αναγνώρισης της ίριδας του ματιού για πρώτη φορά φέτος. Η Apple θα κάνει σύντομα κάτι παρόμοιο το 2018” αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

    Πρέπει να ομολογήσουμε πως η εν λόγω τεχνολογία έχει πολλά περιθώρια λάθους και θα απαιτήσει μεγάλη προσπάθεια από τον οποιοδήποτε μέχρι να εδραιωθεί για το ευρύ κοινό.

    Τον Ιανουάριο του 2014 το 9to5Mac είχε αναφέρει πως η Apple ενεργά σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο και ψάχνει να βρει τους κατάλληλους αισθητήρες για να δημιουργήσει μιας μορφή υλοποίηση.

    Τέλος ο γνωστός αναλυτής  Ming-Chi Kuo ε’χε προβλέψει πως η Apple θα φέρει κάποια στιγμή αναγνώριση προσώπου ή της ίριδας του χρήστη σε κάποιο μελλοντικό iPhone κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles