24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Έσπασαν τον κώδικα του lightning connector κάνοντας ευκολότερο το jailbreak!

    Lightning-Hacked-1024x670

    Σπουδαία νέα σήμερα για τους jailbreakers (εμένα πρώτου)!!! Μια ομάδα ταλαντούχων hacker έσπασαν την ασφάλεια που έχει ο lightning connector που φορτίζει τις αγαπημένες μας συσκευές! Πόση μεγάλη σημασία έχει αυτό για το jailbreak; ΤΕΡΑΣΤΙΑ!

    Ο γνωστός σε όλους μας Γερμανός hacker, Stefan Esser a.k.a. i0n1c, πόσταρε σήμερα ένα tweet που οδηγούσε στο blog των hackers που κατόρθωσαν το “σπάσιμο”:

    esser

    Αυτό το γαλλικό blog που ονομάζεται Ramtin Amin, δίνει λεπτομερέστατες οδηγίες που αν τις ακολουθήσει κανείς φθάνει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Για να επανέλθουμε λοιπόν στο αρχικό ερώτημα του γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό το βήμα για το jailbreak, αρκεί να τονίσουμε ότι οι hackers έχουν πλέον πρόσβαση σε σειριακή αποσφαλμάτωση πυρήνα (serial kernel debugging) όπως είχαν κάποτε με τον παλιό 30-pin connector. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι το jailbreak πλέον είναι δεδομένο αλλά σίγουρα η jailbreak κοινότητα έχει πλέον το αβαντάζ να μπορεί να κάνει σειριακή αποσφαλμάτωση στον πυρήνα του λογισμικού όπως μπορείτε και να δείτε στο βίντεο απο πάνω και άρα να γλιτώνει αρκετές εργατοώρες. Επίσης μπορούν να δοκιμάζουν και διάφορα exploits σε επίπεδο iBoot.

    Μέχρι σήμερα οι ομάδες TaiG και Pangu, έπρεπε να να βρουν διάφορες εναλλακτικές  ή να κάνουν “port” το εκάστοτε jailbreak από παλιότερες συσκευές που είχαν 30-pin connector σε νεότερες. Με το νέο αυτό κατόρθωμα σημαίνει ότι περισσότεροι hackers μπορούν να ψάχνουν για ενδεχόμενα exploits που θα οδηγούν σε μελλοντικά jailbreaks.

    Εν ολίγοις και σε συνδυασμό με αυτά που σας είπαμε την περασμένη εβδομάδα, έχουμε να αναμένουμε σπουδαία νέα απο την jailbreak σκηνή στο άμεσο μέλλον, γι’αυτό κολλημένοι εδώ για κάθε νεότερο……

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles