17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ένορκοι βρίσκουν ένοχη την Apple για καταπάτηση πατεντών της Qualcomm

    H τελευταία δικαστική διαμάχη της Apple με την Qualcomm ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και η απόφαση των ενόρκων σήμερα έφερε απογοητευτικά νέα για την Apple. Οι ένορκοι ψήφισαν πως η Apple καταπάτησε και τις 3 πατέντες της Qualcomm με την δεύτερη να δικαιώνετε για αποζημίωση ύψους $31 εκατομμυρίων.

    Όπως αναφέρει το CNET, ένας από τους παράγοντες για αυτή την απόφαση ήταν πως οι ένορκοι απέρριψαν την θέση της Apple πως ένας πρώην μηχανικός της έπρεπε να θεωρηθεί συνεφευρέτης ενός από αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

    Αν και η σημερινή απόφαση είναι αρνητική για την Apple δεν έρχεται με θεωρητικά μεγάλο κόστος για την εταιρείας.

    Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως χθες σε διαφορετική υπόθεση ο δικαστής αυτής ανέφερε πως η Qualcomm πρέπει να πληρώσει την Apple $1 δις για το θέμα καταβολής δικαιωμάτων εκμετάλλευσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Η τελική απόφαση όμως για αυτή την σαφώς μεγαλύτερη υπόθεση θα εκδοθεί στο τέλος του επόμενο μήνα.

    Για την σημερινή απόφαση η Apple τόνισε πως αυτή η μήνυση ουσιαστικά αποτελεί μια απόσπαση προσοχής από τις μεγαλύτερες δικαστικές διαμάχες με την Qualcomm τόσο στην Αμερική όσο και σε άλλες χώρες.

    Στο αντίπαλο στρατόπεδο βέβαια η Qualcomm πανηγυρίζει σήμερα για αυτή την νίκη.

     

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles