22.6 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Ένα γενικό Review του iPad Pro, του Pencil και του Smart Keyboard

    O ίδιος ο Tim Cook, στο event που έλαβε μέρος στο San Francisco, στις 9 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε την παρουσίαση του νέου iPad Pro, αναφέροντας τα εξής λόγια:

    ‘iPad Pro was the clearest expression of Apple’s vision for the future of personal computing.’

    H ανακοίνωση του νέου iPad Pro ήταν κάτι προφανές από την αρχή της κυκλοφορίας των iPad, και ήταν ξεκάθαρο από την στιγμή που η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία του iPad 2 στο keynote του 2011. Για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, η χρήση ενός κανονικού υπολογιστή, τους μοιάζει λίγο περίεργη, βαρετή και ανούσια πολλές φορές. Τότε σε αυτή την περίπτωση, το iPad είναι ακριβώς για αυτούς τους ανθρώπους. Για τους υπόλοιπους, το iPad δεν ήταν τόσο αποδοτικό ή δημιουργικό, λόγω του μεγέθους και της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί. Αλλά το νέο iPad Pro θα είναι και για αυτούς. Είναι απλά ένα μεγαλύτερο και καλύτερο gadget για την περιήγηση στο internet και τις εφαρμογές και αποτελεί ένα από εκείνα τα ‘μηχανάκια’ για τα οποία η Apple θα είναι υπερήφανη για πολύ καιρό. Και για να μην ξεχνιόμαστε, έρχεται και με ένα νέο πληκτρολόγιο και pencil τα οποία μπορούν να κάνουν πιο εύκολη την διαδρατικότητα μεταξύ του χρήστη και του iPad.

    Εσωτερικά Χαρακτηριστικά

    Η οθόνη από μόνη της, θα έλεγε κανείς πως είναι απλά εντυπωσιακή. Είναι μια οθόνη 12.9-ιντσών με ανάλυση 2732×2048. Δεν είναι 4Κ, αλλά έχει 5.6 εκατομμύρια pixels περισσότερα από ότι μια οθόνη Retina για κάποιο Mac.

    Η ‘καρδιά’ του iPad Pro, είναι ο επεξεργαστής Α9Χ. Είναι η νέα γενιά επεξεργστών η οποία ξεκίνησε από τα iPhone 6S. Παρέχει 2× memory bandwidth και 2× ταχύτητα γραφικών. Κοιτώντας μια απλά παρουσίαση των παιχνιδιών που έπαιξαν κάποιοι developers επί σκηνής, θα έλεγε κανείς πως απλά μοιάζει εντυπωσιακό.

    Στο εξωτερικό της συσκευής, θα δούμε τα ίδια χρώματα τα οποία είναι το Space Black, Silver και Gold, όπως ακριβώς και τα χρώματα του iPad Air 2. Δεν θα έρχεται στην έκδοση rose gold. Τουλάχιστον, όχι ακόμη.

    Πληκτρολόγιο και Pencil

    ipad-pro-keyboard

    Το Smart Keyboard, δεν είναι ούτε multitouch ή δεν χρησιμοποιεί τεχνολογία Force Touch, αλλά είναι το keyboard που χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική butterfly που χρησιμοποιείται και στο 12-ιντσων MacBook. Είναι δυνατό να συνδεθεί στο iPad μέσω τριών νέων κυκλικών connectors τα οποία βρίσκονται στο iPad και στο πληκτρολόγιο, αντίστοιχα.

    Μέχρι τώρα, έχουμε δοκιμάσει αρκετά third-party stylus τα οποία κατά καιρούς έχουν βγει για τις προηγούμενες γενιές iPad. Αρκετά από αυτά ήταν πάρα πολύ καλά, αλλά θα λέγαμε πως κανένα δεν ήταν τόσο φανταστικό όσο δείχνει το νέο stylus της Apple για το iPad.

    ipad-pro-and-stylus-hero-pencil-apple

     

    Θα έλεγε κανέις πως το Apple Pencil μοιάζει πολύ περισσότερο με ένα πραγματικό μολύβι. Το μέγεθος και το βάρος του είναι αρκετά καλό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ εύκολα στην οθόνη του νέου iPad Pro. Σύμφωνα με αναφορές ανθρώπων που το δοκίμασαν, λένε χαρακτηριστικά πως νιώθει κανείς ότι γράφει σε χαρτί όταν το χρησιμοποιεί πάνω στην οθόνη του iPad.

    H Apple αύξησε αρκετά την ευαισθησία της οθόνης του iPad, για να την κάνει πιο διαδραστική κατά την διάρκεια εργασίας, ωστόσο όμως δεν πρόσθεσαν την τεχνολογία Force Touch στην νέα αυτή οθόνη. Αντίθετα, η εταιρεία πρόσθεσε στην μύτη του Pencil μια διαφορετική τεχνολογία η οποία μπορεί να εντοπίζει την ανάλογη πίεση που ασκείται από τον χρήστη. Επίσης, η Apple πρόσθεσε και αρκετά άλλα χαρακτηριστικά στο νέο stylus, τα οποία μαζί με το νέο iPad Pro, θα μπορούν να υπολογίσουν την θέση, την δύναμη και την κλίση.

    Και όταν με το καλό φτάσει στα χέρια μας, η αλήθεια είναι πως θα ξοδέψουμε αρκετό χρόνο παίζοντας και σχεδιάζοντας με το νέο stylus.

    Λογισμικό και Τιμολόγηση

    ipad-apple-display-hero

    Υπήρχαν αρκετές εντυπωσιακές αναβαθμίσεις και στο software της συσκευής. Οι iOS εφαρμογές, μπορούν να παρουσιάσουν μοναδικά χαρακτηριστικά στην οθόνη του iPad Pro, προκειμένου να κάνουν ακόμη καλύτερη την εμπειρία χρήσης της νέας, μεγαλύτερης οθόνης τους iPad.

    Όπως παρακολουθήσαμε και στο event, προς έκπληξη όλως, η Adobe και η Microsoft ανέβηκαν επί σκηνής για να παρουσιάσουν τις εκδόσεις του Office και κάποιων ακόμα εφαρμογών για το νέο iPad. Ωστόσο, θα έλεγε κανείς πως κάτι τέτοιο δεν θα το βλέπαμε ποτέ επί εποχή Steve Jobs. Αλλά, σίγουρα κανείς δεν θα το μάθει ποτέ.

    Επίσης, το GarageBand και το iMovie παρουσιάστηκαν στην σκηνή του keynote, όπου έδειξαν πως γίνεται η επεξεργασία video 60fps και το 3D rendering, τα οποία είναι δυνατό να εκμεταλευτούν πλήρως τις δυνατότητες του A9X.

    Οι τιμές των νέων iPad Pro θα είναι οι εξής:

    • iPad Pro Wi-Fi 32GB – $799
    • iPad Pro Wi-Fi 128GB – $949
    • iPad Pro Wi-Fi + Cellular 128GB – £1079
    • Apple Pencil – £99
    • Smart Keyboard – $149

    H δημιουργία ενός μεγαλύτερου iPad, αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της Apple για αρκετά χρόνια. Πως η Apple θα μπορούσε να διαθέσει ένα τέτοιο προϊόν; Ήταν μία από τις συχνές ερωτήσεις των χρηστών. Πλέον, βέβαια, μπορούμε να δώσουμε μια πιο ξεκάθαρη απάντηση. Παραγωγικότητα, δημιουργικότητα και προσβασιμότητα είναι οι απαντήσεις, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να κάνουν ακόμη περισσότερα με το iPad, όπως δεν μπορούσαν τόσο καιρό να κάνουν με κάποια άλλη φορητή συσκευή. Και ίσως και με κάποιον υπολογιστή.

    Το αποτέλεσμα μετράει…

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles