21.8 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Έλληνας jailbreaker κάνει hack το iPhone και του δίνει NFC δυνατότητες

    Limneos-NFC-Hack

    Τα iPhone έρχονται ενσωματωμένα με την τεχνολογία Near Field Communication (NFC) από την στιγμή λανσαρίσματος του iPhone 6 το 2014. Η Apple όμως μέχρι και σήμερα κρατάει κλειδωμένη αυτή την τεχνολογία από τρίτους για τις συσκευές της και κάνει χρήση της αποκλειστικά για το Apple Pay.

    O δικός μας jailbreak προγραμματιστής Elias Limneos στον ελεύθερο του χρόνου αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτή την τεχνολογία της Apple και ως διάνοια που είναι κατάφερε να κάνει hack το iPhone του και να ελευθερώσει αυτή την τεχνολογία.

    Ο Limneos είναι πολύ γνωστός στην jailbreak κοινότητα εδώ και πολλά χρόνια για μια σειρά από Tweak που έχει κυκλοφορήσει και που τον έχουν κάνει να ξεχωρίσει όπως τα AnsweringMachine και CallBar.

    Ως απόδειξη του πρόσφατου hack του κυκλοφόρησε το παρακάτω βίντεο στο YouTube.

    Σκοπός του ίδιου είναι να χτίσει και να παρουσιάσει ένα νέο jailbreak tweak με βάση αυτή την νέα του ανακάλυψη και hack που σίγουρα δίνει άλλη διάσταση στο μέχρι πρότινος κλειδωμένο NFC πρωτόκολλο της Apple.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles