Η Apple θα χρησιμοποιήσει βιομετρικά δεδομένα για να συνδέσει όλες σας τις συσκευές

72

Umoove-App

Μια νέα πατέντα δημοσιεύτηκε χθες και η οποία περιγράφει μια μέθοδο για ασύρματη ταυτοποίηση και επικοινωνία μεταξύ Apple συσκευών χρησιμοποιώντας βιομετρικά δεδομένα.

Η πατέντα κατατέθηκε στις 31 Αυγούστου του 2012 και περιέχει πιθανές χρήσεις αυτής της τεχνολογίας με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στις Apple συσκευές.

Στο βασικό κομμάτι του κειμένου περιγράφεται το γεγονός πως ένας χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση στους φακέλους του που είναι αποθηκευμένοι σε μια σειρά Apple συσκευών όπως iMac και iPad μόλις γίνει ταυτοποιήσει των βιομετρικών του δεδομένων.

Screen_Shot_2014-03-06_at_091

Αν και έχουμε ήδη την ύπαρξη του Touch ID στο iPhone 5S η εν λόγω πατέντα περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα συζητείται στους χρήστες να προσδώσουν τα στοιχεία της παλάμης τους, της αναγνώρισης του πρόσωπου αλλά και του αμφιβληστροειδούς μέχρι και την δυνατότητα φωνητικών υπογραφών έτσι ώστε κάποιος να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του.

Σχολιασμός στο φόρουμ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςΑπό την κάμερα του iPhone… στη μεγάλη οθόνη
Νεότερες ειδήσεις »Η Apple αρνείται να ξεκλειδώσει το iPad νεκρής γυναίκας
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.